Війська РФ можуть готуватися піти з Запорізької АЕС: президент “Енергоатому” вказав на ознаки

Російські окупаційні війська, можливо, готуються до виходу з території Запорізької атомної електростанції. Ознаки, що дозволяють прогнозувати підготовку Росії до цього, фіксуються упродовж кількох останніх тижнів.

Водночас на території станції росіяни накопичили велику кількість військової техніки та, ймовірно, озброєння, завели туди свій персонал і провели мінування. Про це в ефірі національного телемарафону заявив президент НАЕК “Енергоатом” Петро Котін, – пише Оbozrevatel.

За словами Котіна, нині фіксуються ознаки можливої підготовки російських військ до виходу з ЗАЕС.

“В останні тижні ми отримуємо фактично інформацію , що з’явилися ознаки того, що вони (окупанти. – Ред.), можливо, збираються покинути ЗАЕС. По-перше, дуже багато стало з’являтися публікацій у російській пресі про те, що ЗАЕС, можливо, варто б залишити, можливо, її варто передати МАГАТЕ під контроль. Таке, знаєте, враження, що вони збирають валізи і що вони крадуть все, що можуть знайти”, – зазначив Котін.

Однак він підкреслив: поки що “зарано говорити, що російські військові їдуть із ЗАЕС”, але можна сказати, що вони “готуються” до такого сценарію.

З іншого боку, нагадав Котін, російські окупанти “напхали на майданчик ЗАЕС усе, що могли, – і військову техніку, і свій персонал, вантажівки, ймовірно, зі зброєю та вибухівкою”, і замінували територію станції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини