На Донеччині загинув поет Артем Довгополий

На фронті в Донецькій області загинув 28-річний поет Артем Довгополий. Про це повідомив філолог і науковець Сергій П’ятаченко у своєму Facebook.

«Ще одна гірка втрата — на Донеччині загинув боєць 58 бригади, уродженець Конотопа Артем Довгополий. Артем був чудовим поетом, лауреатом численних конкурсів, відвідував конотопську літстудію Джерела. У 2015 році він став одним із переможців обласного конкурсу молодих літераторів, і я із задоволенням включив його вірші до збірки Орфей-2015. Сьогодні вони звучать зовсім інакше. Висловлюю співчуття батькам, які втратили єдиного сина», — написав П’ятаченко, передає НВ.

Артем Довгополий народився у місті Конотоп (Сумська область) у 1994 році. Мав публікації у колективних збірках Конотоп молодий (2009), Джерел натхненна сила (2013).

До 13 лютого 2022 року проходив службу за контрактом у Державній прикордонній службі України. За 11 днів до повномасштабного вторгнення Росії на територію України в нього закінчився контракт, але він пішов добровольцем у 58-му бригаду. Був заступником командира взводу, мав звання старшого сержанта. Загинув 4 серпня.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини