“Будемо блокувати приміщення, аби не мали, де збиратись”: міськрада Стрия про інцидент із попом МП

Володимир Мандзюк, священник УПЦ МП, якого вчора, 22 травня, у Стрию невідомі облили зеленкою, не подавав заяви в поліцію. Пояснив, що не має претензій. У свою чергу у міській раді кажуть, скличуть сесію, аби заборонити діяльності УПЦ МП на території Стрийської громади та заблокувати приміщення, де священник проводив свої служби.

“Люди добрі! Це крик душі! Що робиться в нашій країні. Це мій батько отець Володимир, священник УПЦ у м. Стрий. Сьогодні під час церковного Богослужіння йому вистрілили в обличчя зеленкою так звані націоналісти, які захоплюють наші храми. Ще раз пишу: наші батюшки моляться за наших воїнів, за нашу країну, ми молимося церковно-слов’янською мовою, допомагаємо чим можемо: грошима, гуманітарною допомогою. Схаменіться, Бог поругаємий не буває. Кожен з нас за все дасть відповідь перед Богом”, – написала у соцмережі після інциденту дочка священнослужителя Богдана Мандзюк.

Сам ж священник відмовився від написання заяви та ні до кого не має претензій, кажуть у поліції. Правоохоронці були на місці інциденту, наразі вирішують питання про кваліфікацію події, – повідомляє “Твоє місто”.

А от у Стрийській міськраді зауважили, що свої служби отець проводив не в церкві, а у приміщенні будинку. Місцеві мешканці не раз просили це заборонити.

“У четвер, 26 травня, в нас буде сесія. Готуємо звернення до президента, а також рішення сесії про заборону діяльності УПЦ МП на території Стрийської громади. Після дії заборони будемо блокувати це приміщення, щоб жодних процесій московського патріархату там не відбувалося, як, зрештою, на території всієї громади, аби не було місць для їхнього зібрання”, – сказав Андрій Стасів заступник голови Стрийської міської ради.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини