Бізнесмени Львова оголосили збір коштів на бойові літаки для Збройних Сил України

Аби підтримати Повітряні сили ЗСУ, львівський підприємець, співвласник Холдингу емоцій “!FEST” Юрко Назарук оголосив про збір коштів на купівлю бойового літака.

У планах зібрати кошти на Су-24, Су-25, Су-27, Міг-29. Увесь процес збору відбувається законно та прозоро.

“Здається, що зібрати кошти на літак – це нереально. Але насправді це не так. Один новий МіГ-29 коштує близько 20 млн доларів. Проте у світі є доволі багато літаків моделей Су та Міг, які не використовуються за призначенням, і власники таких літаків готові продати їх за нижчими цінами. Тож, ми звертаємось до міжнародних компаній, до бізнесменів, до всіх, хто в змозі долучитись. З підтримкою світу ми зможемо купити достатньо літаків, аби наші пілоти закрили небо над мирними містами України”, – розповіли на сайті організатори.

Як можна купити бойовий літак

Закупити на ринку зброї літак можливо як третя сторона, маючи відповідне узгодження з державними структурами. Тоді пілоти відповідних підрозділів ЗСУ зможуть використовувати його для оборони України.

Хто отримувач коштів?

Організатори збору зареєстрували Благодійний фонд “Авіація Галичини”. З ним збір коштів буде прозорим та чесним. В державному реєстрі можна перевірити за посиланням. Серед засновників фонду – представники “Авіації Галичини” та громадськості.

До речі, на сторінці ініціативи “Купи мені літак” є різні можливості переказати кошти – у гривні, доларах, євро та різних криптовалютах.

“У відсотковому співвідношенні наші льотчики знищили у два рази більше літаків, ніж російські загарбники. Ми працюємо у два рази краще, ефективніше за них, але втрачаємо свої літаки. Важливість поповнення нашого авіапарку залишається актуальною. Ми ведемо бойові дії в нашому рідному небі. Ми захищаємо нашу рідну землю, наші родини, наших дітей”, – прокоментував Командувач Повітряних Сил ЗСУ у 2015–2021 роках генерал-полковник Сергій Дроздов під час презентації ініціативи у Міжнародному медіацентрі у Львові.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини