На Донбасі загинув 22-річний син пастора з Краматорська: що відомо про захисника України

На Донбасі ворожий снайпер знову вбив українського військового. Загиблим виявився 22-річний мешканець Краматорська Валерій Геровкін. Він був сином пастора та пішов на фронт, щоб захищати Україну. То була його перша ротація.

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Снайпер терористів вистрілив першим

Валерій служив у 93-й ОМБр “Холодний Яр”. Він загинув 1 грудня біля селища Новотроїцьке у Волноваському районі Донецької області.

За словами товаришів по службі, російсько-окупаційні війська почали обстріл, а Геровкін повинен був із гранатомета втихомирити терористів. Він разом зі ще двома товаришами якраз прийшли на позицію, проте ворожий снайпер встиг вистрілити першим.

Валерій Геровкін (ліворуч)

У суботу, 4 грудня, Валерія поховають у рідному Краматорську. Хлопець лише у серпні минулого року уклав контракт із ЗСУ, коли йому виповнився 21 рік. Але перша ротація стала для нього й останньою.

Виріс у сім’ї пастора

Валерій виріс у сім’ї пастора Церкви Христа Спасителя Євгена Геровкіна. Як розповів один із пасторів Краматорська, хлопець був дуже тямущим і розумним, брав участь у різних церковних заходах.

“Ми брали його до міжцерковного табору, де він проходив служіння. Розумний, тямущий хлопчина. Він із тих, хто вмів працювати в команді. Був дуже відповідальним, його не треба було підганяти чи нагадувати зайвий раз про його обов’язки. Він усе знав сам. Оскільки він виріс у церковній сім’ї, батько і мама Анна прищепили йому християнські цінності. Він був дуже порядним, незважаючи на молодість. Поважав людей, ніколи не лукавив”, – розповідає друг сім’ї.Валерій на фронт пішов, щоби захищати Україну

Рішення піти на фронт, щоб захищати Україну, хлопець ухвалив самостійно. “Його батько пояснював йому, що життя в наших реаліях – це теж ризик, усяке може статися. Але на фронті ризик у рази вищий. Він відповідав батькові, що чудово розуміє, що його можуть поранити і навіть убити. Він усвідомлено йшов на службу”, – згадує пастор.

Валерій регулярно займався спортом. Навіть на фронті він примудрявся тренуватись. У парубка була дівчина, з якою він теж познайомився в церкві на зборах.Валерій із мамою та батьком

Валерій – далеко не перший із представників церков, хто віддав своє життя за Україну. У Краматорську добре пам’ятають, як 2014 року в Слов’янську проросійські сепаратисти захопили чотирьох вірян. Їх замучили та вбили.

Також у травні 2015 року в Пісках від тяжкого поранення помер боєць батальйону ОУН Дмитро Афанасьєв із позивним “Лимон”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини