Фантастична мандрівка від ринку “Торпедо” до вулиці Щурата (відео)

Фантастична мандрівка від ринку
Фантастична мандрівка від ринку "Торпедо" до вулиці Щурата (відео)

Львівські дигери проєкту Explorer знайшли та дослідили черговий колектор, здійснивши прогулянку під землею від ринку “Торпедо” до вулиці Щурата.

Своїм відео і фотографіями мандрівки з підземелля поділився Засновник проєкту Explorer Lviv Андрій Риштун на своїй сторінці у Facebook.

Фото: Андрій Риштун

До теми: Тече річка Полтва

На цю знахідку львівські дослідники натрапили випадково. За словами автора, райони вулиць від Миколайчука до Щурата тепер маєють свої підземелля.

Фото: Андрій Риштун

До теми: Чи можливо відновити Сихівське озеро?

“Цей хід ми відкрили чисто випадково. Підняли люк в кущах а під ним виявився величезний круглий тунель. «Раз він такий великий то і йти повинен десь далеко» – подумали ми. Так і сталося. Ми кілька годин чалапали під землею аж поки не опинилися на шкільному стадіоні по вулиці Щурата”, – зазначає Андрій Риштун.

Фото: Андрій Риштун

За словами автора, річка Полтва тече під ринком Торпедо, а колектор з’єднує її з мікрорайонами на вул. Мазепи, Пилипа Орлика, Щурата.

Дигери пройшлися колектором, натрапляючи на велику кількість люків, досліджуючи які і робили прив’язку до карти.

Карта пройденого маршруту. Фото: Андрій Риштун
Карта пройденого маршруту. Фото: Андрій Риштун

“Стадіон школи на вулиці Щурата це не є крайня точка колектора куди можна пройти. Він ще йде далі аж до вулиці Миколайчука. Тут починається метрова трубою лізти в яку нам не хотілося. На ділянці Школа – вул. Миколайчука були люки, але вони не відкривалися. То ж дійшовши до кінця ми повернулися назад і вилізли на шкільний газон”, – додав львівський диґер.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини