Зеленський відповів на петицію Кондратюка про заборону гастролей артистів із Росії

Президент Володимир Зеленський відреагував на петицію шоумена Ігоря Кондратюка про заборону виступів у країні артистів із Росії. Глава української держави доручив доопрацювати положення ініціативи та проаналізувати дотримання закону “Про гастрольні заходи в Україні”.

Відповідь на електронну петицію № 22/123500-еп була опублікована на сайті Офісу президента у середу, 27 жовтня. Доручення український лідер “роздав” прем’єр-міністрові Денису Шмигалю, секретареві Ради національної безпеки та оборони Олексію Данілову та голові СБУ Івану Баканову, передає Обозреватель.

Як вказав Зеленський, Кондратюк пропонує ввести повну заборону концертної діяльності артистів із країни-агресора до повернення Криму та відновлення контролю над Донбасом. Як вийняток вказані лише ті російські представники культури, які публічно виступили проти агресії РФ.

“Дякую всім, хто долучився до цієї петиції, за активну громадянську позицію”, – зазначив президент.

Він нагадав, що перелік осіб, які становлять загрозу нацбезпеці, складає Міністерство культури та інформаційної політики. Відповідні звернення до відомства подають РНБО, СБУ та Нацрада України з питань телебачення і радіомовлення.

Законом встановлено, що не допускається проведення гастрольних заходів:

  • які популяризують або пропагують державу-агресора, органи та представників влади, а також їхні дії;
  • які створюють позитивний образ держави-агресора, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України.

Зеленський написав, що “з урахуванням викладеного, з метою забезпечення безпеки України, захисту національних інтересів та національного культурного простору” передав доручення Шмигалю, Данілову й Баканову.

Вони мають опрацювати внесені в петицію пропозиції, вдосконалити нормативну систему й її виконання, а також проаналізувати стан дотримання вимог відповідного законодавства.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини