На Вінниччині водій маршрутки на колінах просив вибачення у побитого ветерана (відео)

У Вінницькій області водій маршрутки побив ветерана АТО, який хотів проїхати за посвідченням. У результаті чоловік потрапив до лікарні.

Про це повідомила у Facebook-групі “Дашів-Інфо” місцева жителька Анастасія Ткачук, яка стала очевидцем інциденту. Подробиці вона також розповіла “Телеграфу“. Микола Стельмащук, який є головою районної Спілки учасників АТО і ветеранів інших бойових дій, зайшов у маршрутку на зупинці в селі Жадани (щоб подивитися фото та відео, доскрольте до кінця сторінки).

“Показав посвідчення, на що у відповідь почув ненормативну лексику, тобто обзивання, щоб він вийшов з автобуса, бо везти водій його не хоче”, – зазначила дівчина.

Анастасія каже, що у неї навіть язик не повертається повторити вголос ті образи, які маршрутник адресував колишньому воїну.

“Я тебе туди не посилав, чого ти туди пішов? Ти там гроші заробляв, а мені їх тут просто так не дають, тому заплати мені”, – кричав чоловік.

Потім він зупинився та почав витягати ветерана з автобуса.

“Микола Сергійович хапався за поручні, за сидіння… І вже в салоні водій почав бити його по голові, хоч там люди кричали, обурювалися”, – підкреслила Ткачук.

Один чоловік вибіг і розборонив їх, тому що водій уже витягнув АТОвця з авто, повалив на землю і продовжував його бити.

Після цього маршрутник повернувся в автобус, і туди ж сів Стельмащук, бо пасажири викликали поліцію на автовокзал в Іллінцях. Туди ж приїхав батько водія, щоб захистити сина. Він сказав ветеранові, що “раз ви поважна людина, то повинні були згладити цей конфлікт і дати ті 20 гривень за проїзд”.

Стельмащука довелося госпіталізувати, а згодом його побратими розшукали маршрутника і привезли до лікарні просити вибачення на колінах. Однак постраждалий не захотів пробачати.

“Ти не мене образив, ти образив усіх наших хлопців, які віддали життя за те, щоб такі, як ти, жили. Ти пам’ятаєш, які говорив мені слова? Я їх пам’ятаю. Мені це неприємно згадувати, тому що серед пасажирів були мами наших хлопців, учасників бойових дій, і була мама побратима, який загинув… Я хочу, щоб ти став на коліна перед кожним пам’ятним знаком нашим загиблим воїнам. Де б ти не йшов, не їхав. Я хочу, щоб ти перед кожною мамою загиблого, перед кожною мамою учасника бойових дій став на коліна. А з тобою я буду розбиратися”, – промовив ветеран.

Пізніше Стельмащук розповів, що не побачив в очах водія ні сорому, ні вибачень.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини