“Вітаю в Москві – столиці країни-агресора”: футбольний Коментатор назвав Росію окупантом у прямому ефірі

Український коментатор до початку трансляції матчу московського Спартака в Лізі Європи на всю країну оголосив Росію країною агресором. Такого ви ще не бачили!

Для українського ТБ поєдинок коментував Сергій Лук’яненко. Його звернення до вболівальників перед початком зустрічі надовго увійде в історію, передає Сьогоді.

“Доброго всім вечора. Вітаю вас в Москві – столиці країни-агресора, країни-окупанта, країни, яка анексувала у нашої улюбленої неньки півострів і почала війну на Сході України.

На жаль, ця війна забрала, за підрахунками ООН, понад 13 тисяч життів.

І, звісно, що як громадянин України, я сьогодні хочу щиро поразки Спартаку в поєдинку з Лестером, оскільки спорт не може представляти Росію – країну, яка не може мирно жити зі своїми сусідами.

Але як коментатор, постараюся об’єктивно, нейтрально працювати на цьому поєдинку “, – почав свою роботу на поєдинку Лук’яненко.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Serhii Lukianenko (@serhii18lukianenko)

Пізніше Сергій пояснив свою позицію.

“Ніколи мій матч не викликав такого резонансц. І, якщо чесно, я не був до цього готовий.

Як очевидні речі можуть сприйматися так, наче це таємниця, яку всі бояться сказати? Війна триває вже більше семи років! Те, що Росія є агресором і окупантом не піддається сумнівам. Всі розуміють, чиї це були зелені чоловічки, всі розуміють, чому на Сході триває війна.

Чому я так почав свій репортаж? Щоб зняти тиск. Думаєте, це приємно коментувати домашній матч Спартака? Зі студії в Києві (краще уточнити). Спорт-таки не поза політикою…”

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини