“Хочеться ридати”: незрячим українським параолімпійцям вручили квитки у зоопарк та звичайні книги

У Харкові незрячим спортсменам після повернення з Токіо подарували квитки у зоопарк та звичайні книги про Харків.

Про це розповіла чемпіонка Параолімпійських ігор-2020 Марина Литовченко у Facebook, передає Gazeta.ua.

Такі подарунки спортсмени отримали під час зустрічі з головою Харкова Ігорем Тереховим. Попри його слова про підтримку паралімпійців та вдячність за прославляння Харкова й України про книги шрифтом Брайля ніхто не подумав.

Параолімпійці зустрілися також з керівником Харківської ОДА Олександром Скакуном. За словами Литовченко, спортсменам подарували квіти та павербанки.

Литовченко додала, що Харків пообіцяв виплатити всім учасникам Параолімпійських ігор-2020, незалежно від завойованих медалей, додаткові премії розміром 200 тис. грн. Бронзовим призерам Олімпійських ігор – по $55 тис. Це 1,4 млн грн.

Від такої підтримки міста “хочеться ридати”, наголошує спортсменка.

“Так, усе правильно ви прочитали. Різницю порахуйте самі – хоч у доларах, хоч у гривнях… Знаєте, дискримінації тут узагалі “немає”, адже висновок лише один напрошується: паралімпійцям узагалі не потрібна підтримка від міста й області, адже вони найбільш “забезпечені” громадяни нашого міста”, – написала Литовченко.

Параолімпіада-2020 в Токіо стартувала 24 серпня і тривала до 5 вересня. Україну на змаганнях представляли 143 спортсмени в 15 видах спорту.

Плавець Максим Крипак із Харкова виборов найбільше медалей: сім нагород, п’ять з яких золоті та по одній срібній і бронзовій. Уперше в історії літніх Параолімпіад найтитулованішим спортсменом став українець.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини