У Чернівцях осквернили таблицю в честь ОУН на фасаді Народного дому. Фото

У Чернівцях у свято Покрови та День захисників та захисниць України невідомі осквернили фасад будівлі “Народного дому” на якому розміщено таблицю з написом “Український Народний Дім” і “Організація Українських Націоналістів”.

Цей акт вандалізму може бути пов’язаний із намірами вшанувати у Чернівцях і Вижниці пам’ять Ореста Білака – останнього бійця Буковинського куреню, який нещодавно помер у Парижі, – пише Оbozrevatel.

Відповідне припущення у своєму Telegram зробив український громадський і політичний діяч, голова Організації українських націоналістів Богдан Червак. Зазначається, що Український Народний Дім у Чернівцях – це установа, яка встановила неподалік пам’ятник Героям Буковинського куреня – найбільшої похідної групи ОУН під час Другої війни та зберігає пам’ять про героїв Визвольних Змагань.

Акт вандалізму пов'язують з намірами вшанувати пам'ять Ореста Білака

“Вороги бояться наших героїв навіть мертвими”, – наголосив Червак.Фасад із табличками облили фарбою

Також він зауважив, що Вижницька міська рада у Чернівецькій області вже ухвалила рішення про перейменування однієї з вулиць міста на честь Героя України і висловив сподівання, що незабаром аналогічне рішення ухвалять в обласному центрі також.

Нагадаємо, раніше у Василькові на Київщині вандали пошкодили меморіальну табличку поруч із пам’ятником, присвяченим жертвам Голокосту. Інцидент трапився на вулиці Небесної Сотні біля стадіону “Кристал”. Сам пам’ятник не постраждав.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини