Українські зірки і політики, які служили в армії (фото)

14 жовтня українці відзначають цілий “букет свят”: День захисників і захисниць України, День козацтва, День УПА та день святої Покрови Пресвятої Богородиці.

Отож реакція підготувала добірку фото українських зірок і політиків, які служили в армії. Деякі з них змінилися до невпізнаваності, – пише OBOZREVATEL .

1. Петро Порошенко

Петро Олексійович навчався у Київському університеті імені Т.Г. Шевченко на факультеті Міжнародних відносин. Далі служив у військах протиповітряної оборони: там майбутній політик провів два роки (із 1984-го до 1986-го). Порошенко служив у місті Актюбінськ (Казахстан).

Петро Порошенко в армії.

2. Михайло Поплавський

Михайло служив у 1968 році. Його призвали у мотострілецьку роту Білоруського військового округу. Наразі Поплавський – український політик, співак і президент (станом на 2021 рік) Київського університету культури і мистецтв.

Михайло Поплавський в армії.

3. Юрій Луценко

Український політик і державний діяч служив у збройних силах під час навчання у Львівському політехнічному інституті. А з 1984-го по 1986-й був у полку урядового зв’язку.

Юрій Луценко в армії.

4. Ірина Верещук

Народна депутатка ВРУ теж має військовий бекграунд. Вона протягом п’яти років навчалася у військовому виші та п’ять років відслужила за контрактом. Жінка прокоментувала свій вибір виданню АрміяInform: “Мене часто запитують: чому армія? Чесно відповідаю, що мріяла стати генералом, такою собі першою в Україні жінкою-генералом”.

Ірина Верещук в армії та Верховній Раді.

5. Андрій Кузьменко

Лідер гурту “Скрябін”, якого не стало 2 лютого 2015 року, служив одразу після закінчення першого курсу Петрозаводського медінституту. Андрій поділився своїми спогадами про службу в автобіографічній книзі “Я, паштет і армія”. А ще в одному зі своїх інтерв’ю зірка повідомив що саме в армії його навчили водити авто.

Андрій Кузьменко в армії.

6. Костянтин Стогній

Костянтин – український журналіст, телеведучий, режисер-документаліст і продюсер. Він служив у 1986 році у прикордонних військах. Пів року чоловік навчався у школі сержантського складу. Далі Стогнія відправили на службу в Афганістан.

Костянтин Стогній в армії.

Віктор Павлік

Майбутнього співака і Народного артиста України на службу призвали у 1984 році. Відслуживши пів року у Воронежі, чоловіка скерували в Узбекистан. Віктор навіть в армії знаходив час на заняття музикою, про що розповів в інтерв’ю для інтернет-видання АрміяInform: “Бувало, вночі будили – “Малий, зіграй нам щось…”. Я вставав і грав”.

Віктор Павлік із мамою та в армії.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини