“Івасюка повісили мертвим”: прокурор розповів про фальсифікації у справі 40-річної давності

Повторне розслідування обставин загибелі автора “Червоної рути” спростувало його самогубство.

Поновлене через багато років слідство у справі загибелі відомого українського композитора Володимира Івасюка, автора “Червоної рути” та ще понад 100 популярних пісень, дійшло до висновку, що він не вчиняв самогубство, передає ТСН.

Про це заявив 23 вересня у ток-шоу “Право на владу” Микола Голомша, який займав посаду першого заступника генерального прокурора у 2014 році.

За його словами, коли цю давню справу підняли, то виявили чимало підтасовок.

“Навіть фальсифікація доказів лікування (Володимир Івасюк проходив лікування у психіатричній клініці, що дало підстави радянським слідчим стверджувати, буцімто він скоїв суїцид, перебуваючи в депресивному стані, – ТСН) була досить похабною. Симптоматика була одна – ліки інші”, – зауважив прокурор.

Також Голомша стверджує, що повторне слідство встановило дійсні обставини його смерті. “Ми встановили, що його було повішено мертвим”, – сказав він.

Нагадаємо, що у 2015 році у Львівській прокуратурі заявили, що володіють беззаперечними доказами причетності до вбивства композитора радянських спецслужб, і передали справу до військової прокуратури.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини