Звільнена за захоплення Гітлepoм львівська вчителька не змогла поновитись на роботі

Вчительку історії школи №100 Мар’яну Батюк звільнили з роботи більше трьох років тому.

Колишній заступниці директора з виховної роботи та вчительці історії львівської школи №100 Мар’яні Батюк не вдалося поновитись на роботі. Її звільнили ще понад три роки тому за цитування Гітлера у Facebook, втім вона вирішила оскаржити своє звільнення в суді. Шевченківський районний суд понад три роки переносив засідання у цій справі, бо Маряна Батюк і її адвокати не приходили в суд, а у вересні 2021 року таки вирішив залишити позов екс-вчительки без розгляду, передає ZAXID NET.

Нагадаємо, у квітні 2018 року тодішня депутатка Львівської міської ради від ВО «Свобода» Мар’яна Батюк поширила на своїй сторінці у Facebook привітання з днем народження Адольфа Гітлера. Сама Мар’яна Батюк не визнавала, що поширила допис про Гітлера, заявивши, що її сторінку у Facebook зламали. Втім, директор школи звільнив її з роботи, а згодом Мар’яна Батюк подала позов до суду, щоб поновитись на посаді і отримати компенсацію.

Шевченківський районний суд почав розгляд справи Мар’яни Батюк у червні 2018 року. Проте Мар’яна Батюк та її адвокат послідовно ігнорували судові засідання.

Шевченківський районний суд понад три роки переносив засідання у цій справі і врешті-решт через таку поведінку позивачки адвокати школи №100 попросили суд залишити її позов без розгляду.

Суд врахував те, що Мар’яна Батюк ігнорувала всі засідання суду. Суддя Шевченківського райсуду Наталія Луців-Шумська на черговому засіданні 17 вересня 2021 року вирішила залишити позов про поновлення на роботі без розгляду. На це рішення ще може бути подана апеляція.

Не вдалося отримати коментар Мар’яни Батюк з приводу рішення суду. Судячи з інформації на Work.ua, після звільнення зі школи Мар’яна Батюк працювала фахівцем з публічних закупівель у ТОВ «Леополіс комп’ютер», а у 2019 році шукала роботу «помічника керівника». У 2020 році вона знову балотувалася до Львівської міської ради за списком ВО «Свобода», але не пройшла.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини