Західна Україна наближається до «червоного» рівня епіднебезпеки

Чернівецька, Тернопільська, Волинська та Закарпатська області наразі найбільше потерпають від Covid-19.

Чотири області Західної України наближаються до «червоного» рівня епіднебезпеки. Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко в інтерв’ю виданню «Слово і діло».

За його словами, зараз декілька областей наближаються до «червоного» рівня епідемічної небезпеки, зокрема: Чернівецька, Тернопільська, Волинська та Закарпатська.

Хоча в абсолютних цифрах кількість хворих на коронавірус більша в Києві та Харкові, але з розрахунку на 100 тис. населення все-таки Західна Україна страждає найбільше.

Завантаженість лікарень там більша, натомість кількість ліжок, підключених до апаратів зі штучної вентиляції легень, значно менша.

«Якщо ми побачимо, що буде загроза наднавантаження на систему охорони здоров’я, тоді будемо пропонувати впровадити «червоний» рівень епідемічної небезпеки в конкретній області», – сказав Віктор Ляшко.

Варто зазначити, що за минулу добу в Україні зафіксовано 5744 випадки коронавірусної хвороби. За весь час пандемії в Україні захворіли 2331540 осіб, з них одужали 2226629, а 54651 людина померла.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини