“Репресій вже немає”: нардеп у прямому ефірі переконував подружитися з Лукашенком

Позафракційний народний депутат Євген Шевченко закликав Україну покращувати відносини з Білоруссю, яка збирається створити “Союзну державу” з Росією, що окупувала частину території України. На думку політика, Верховній Раді також варто визнати перемогу Олександра Лукашенка на скандальних виборах президента торік.

Про це депутат висловився в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”, передає РБК-Україна.

Також Шевченко вважає, що зміцнення обороноздатності ЗСУ біля держкордону для захисту від потенційного вторгнення російських військ з території Білорусі – річ затратна, і може негативно відбитися на економіці.

“Те що “Союзна держава” – Білорусь і Росія – вже об’єднуються, це вже ми просто спостерігаємо. Але питання дуже важливе: у цьому об’єднанні хто для нас Білорусь – дружня чи ворожа? Якщо вона ворожа, значить готуйтеся виділяти гроші на озброєння, зміцнювати кордони, готуйтеся до економічної кризи”, – заявив нардеп.

Скандальний політик, який зізнавався в любові до Лукашенка, також розкритикував схвалену парламентом 15 вересня 2020-го постанову, що президентські вибори в Білорусі не були ані вільними, ані чесними. Шевченко вважає, що Рада тоді “піддалася емоціям” та “підставила весь український народ”.

“У Білорусі жодних репресій вже немає!.. І Україна зараз могла б стати адвокатом Білорусі в Європі, а Білорусь – адвокатом з Росією”, – переконував нардеп.

Нагадаємо, у минулому випуску політичного ток-шоу віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина прокоментувала залучення США до вирішення питання Донбасу.

Крім того, Володимир Гройсман грубо розкритикував Юрія Вітренка за ціна газу для українців.

Також у ефірі Савік Шустер розповів, чим президент Білорусі Олександр Лукашенко відрізняється від “Талібану”.

У ефірі сталася й суперечка заступника міністра оборони України Ганни Маляр та колишнього міністра Юрія Бойка щодо американських грошей на українську оборону.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини