Чекати чи не чекати Епл Вотч 7? Що відомо про новинку?

Як відомо, «яблучна» компанія активно працює над створенням Епл Вотч 7. За даними інсайдерів до їх презентації залишилося кілька тижнів, а отримати новинку у Львові можна буде одним з перших, замовивши на estore.ua. 

Але чи варто чекати виходу цього девайса або його відмінності від попередника будуть настільки незначні, що і немає сенсу витрачати на нього гроші? На жаль, точної інформації про нові смарт-годинах поки немає, але є маса чуток і витоків. Спираючись на них, ми і спробуємо дізнатися, чим нас порадує Apple в 2021 році.

Оновлений дизайн і колишні габарити

За розмірами нове творіння «Еппл» буде майже ідентично своєму попереднику, але діагональ дисплея при цьому збільшиться на пару міліметрів. Останнє буде обумовлено зменшенням товщини рамок навколо екрану. Міцність корпусу буде на порядок вище, ніж у шостої моделі.

За дизайном пристрій буде наближене до Айпад Про і Айфон 12 . Тобто воно отримає плоскі тонкі й акуратні межі з незначними закругленнями. Безумовно, смартфон з плоскими гранями зручніше і надійніше лежить в руці, але ось для годин це навряд чи буде актуально. Хоча інсайдери запевняють, що гаджет буде зручний у використанні і не завдасть користувачеві неприємних відчуттів.

Колірна гамма поповниться ще одним кольором – зеленим. Можливо, з’являться і інші нові варіанти забарвлення корпусу. Але точно відомо, що білий, чорний і інші класичні колірні рішення залишаться.

Вдосконалений екран

Нові Apple Watch 7 отримають дисплей MicroLED. Від використовуваної на моделях OLED-панелі він відрізняється більш високою яскравістю і деталізацією. Крім того, їм не притаманні проблеми, пов’язані з різким скороченням яскравості, які нерідко мають місце на OLED-екранах.

Розмірів дисплеїв, як і раніше, буде два. Тільки замість колишніх 40 і 45-міліметрових будуть використовуватися 41 або 42-міліметрові, а 46 мм замінять на 44 мм.

Нові можливості

Головною фішкою новинки стане можливість моніторингу рівня цукру в крові. Ця опція буде дуже корисною як людям, що страждають на цукровий діабет, так і іншим користувачам. Функція буде проводити виміри крізь шкіру по типу датчика моніторингу пульсу.

Апарат оснастять датчиком вимірювання рівня артеріального тиску. Свідченням тому є патентні заявки розробників, які вже схвалило американське патентне бюро. Інтегрований в годинник датчик для відстеження тиску з коефіцієнтом автоматичної корекції дасть «Яблуку» значну перевагу в області моніторингу здоров’я. Адже як показує практика, переважна більшість користувачів не любить витрачати час на постійне втручання в роботу девайсів, вважаючи за краще використовувати їх за принципом «налаштував і забув».

Крім того, гаджет отримає датчик для контролю і корекції психологічного здоров’я. Він буде отримувати повідомлення про підвищення рівня стресу і панічних атаках, а також давати йому рекомендації щодо методів боротьби з цими негативними явищами.

Також відомо, що новинку оснастять:

  • Датчиком ЧСС;
  • Вдосконаленим контролером якості сну;
  • Датчиком, який буде вимірювати рівень кисню в крові (це дуже корисна опція в епоху пандемії COVID-19).

Потужна начинка

За інформацією популярного тайванського порталу Digi Times, «серцем» Еппл Вотч 7 стане новий компактний чіпсет S7. Він буде в кілька разів продуктивніше процесора, який використовується на іншому пристрої. При цьому він буде споживати значно менше енергії, що дозволить апарату довше працювати без підзарядки. Збільшенню автономності сприятиме ще і установка більш ємного акумулятора.

Оновлене ПЗ

Нові «розумні» годинник будуть управлятися системою watchOS 8. Вона не тільки поліпшить і прискорить роботу девайса, але і дасть йому масу нових опцій. Значного оновлення зазнали такі додатки, як Photos і Workout.

Підсумуємо

Apple Watch 7 будуть відрізнятися від моделі минулого покоління не тільки оновленим дизайном, але і більшою продуктивністю і збільшеним переліком різних функцій. Крім того, він зможе похвалитися більш солідною автономністю, ніж «шістка». Так що відповідь на питання, чи варто чекати виходу Еппл Вотч 7 може бути тільки ствердною. Втім, вирішувати вам.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини