Всередині скульптури з Монументу слави знайшли капсулу з посланням

В одній з фігур демонтованого на вул. Стрийській Монументу слави виявили капсулу з записками.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила директорка музею «Територія терору» Ольга Гончар, – пише Львівський портал.

«У ногах скульптури Монументу слави була знайдена капсула. У ній – імена працівників заводу, де виливались фігури Берегині і Солдата. Дякую за допомогу поліції і службі ДСНС за попередню консультацію перед відкриттям», – написала Ольга Гончар.

Водночас у музеї уточняють, що загалом у капсулі були два списки з іменами. Перший має назву «Список передовиков производства Львовского паравозо-вагоноремонтного завода имени ХХІІ съезда КП Украины», у ньому вказано 108 імен.

Другий список містить 54 ім’я – «Список передовиков производства, ветеранов труда и войны, участников освобождения и восстановления промышленности г. Львова».

Обидві знахідки стануть музейними експонатами «Території терору».

Нагадаємо, фігури солдата та Батьківщини-матері із Монументу слави зняли 23 липня. Це був останній етап демонтажу радянського пам’ятника, який тривав ще з 2019 року.

Демонтований Монумент слави передали на зберігання у музей «Територія терору», він стане частиною експозиції.

На місці цього радянського пам’ятника на вул. Стрийській збираються створити громадський простір, сквер та меморіал героям України. Також у планах – канатна дорога. Кращий проєкт облаштування території визначать на архітектурному конкурсі.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини