Як врятувати подружжя: поради від голови УГКЦ

“Я прощаю не тому, що я є добрий, а тому, що Бог мені простив. І тим прощенням я ділюся з іншими. Тому діліться одне з одним Божим прощенням і Божою любов’ю, яку ви отримали від вашого Небесного Отця”

Про це сказав предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав, відповідаючи на запитання щодо щасливого подружнього життя. Його відповіді з’явилися на офіційному сайті греко-католиків, передає Еспресо.TV.

Треба вчитися прощати, вважає очільник УГКЦ, бо прощення – глибокий духовний акт.

“Прощати – це не означає закрити очі на зло чи робити вигляд, що нічого не сталося. Прощати – означає вміти змінитися і хотіти мінятися разом на краще”, – просить замислитися духовний лідер.

Другий дуже важливий момент – спілкуватися.

“Ми знаємо, коли ми гніваємося і не говоримо одне з одним, тоді трудність простити зростає. Тому, навіть коли ви відчуваєте образу, не переривайте діалогу, говоріть одне з одним. Не бійтеся сказати одне одному те, що вас заболіло”, – закликав він.

Третє, про це дуже багато говорить Папа Франциск,треба вміти слухати.

“Уміти слухати іншого – мистецтво. Уміти слухати може бути також виявом поваги і любові до іншої особи. Тому треба спілкуватися. А благодать прощення – це дія Божої сили в нашій людській природі”, – підсумував Святослав.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини