“Ніякої української мови тут не буде”: в Харкові продавець влаштувала істерику і прославилася на відео

Тоді як 16 липня в Україні набрали чинності чергові норми так званого “мовного закону”, в Харкові продавець кіоску в грубій формі відмовилася обслуговувати клієнтку українською мовою.

Про це в Facebook написала сама учасниця інциденту Оксана Хвиля, передає Апостроф.

Вона розповіла, що розмовляє з усіма продавцями українською і є прихильницею розширення сфери використання української мови, тому придумала для себе цікавий лайфхак.

“Звертаюся українською, замовляю товар, розмовляю. А потім обов’язково доходить до фрази з боку продавщиці “поищите пять гривен пожалуйста!”. На що я з незворушною усмішкою відповідаю: “Ні. Дріб’язок шукаю тільки для тих, хто обслуговує українською”, – пише жінка.

За її словами, багато продавців тут же виправляються. Однак цього разу продавець влаштувала справжню істерику, образила і обматюкала її.

“Вона почала кричати, щоб я котилася в Бандерштадт, що вона росіянка, приїхала з Росії, і ніякої української тут не буде. Вона відібрала назад пакет з товаром і кинула мені сто гривень”, – розповідає автор публікації.

Увага! У відео міститься нецензурна лексика

Жінка наголосила, що готує на продавщицю офіційну скаргу.

“Я хотіла залагодити конфлікт, але її начальниця кинула трубку зі словами “Розмовляєте українською? До побачення!”, – описала вона розвиток ситуації.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини