У Львові знесли радянські скульптури Матері-Батьківщини та воїна

На місці планують масштабну реконструкцію, яка охопить прилеглі вулиці та парк.

Про це повідомляє “Еспресо.Захід“.

Радянські статуї Матері-Батьківщини та вoїнa, які досі стояли біля Національної академії Сухопутних військ, нарешті демонтували. Пам’ятники розбирали троє працівників, відтак статуї перемістили у музей “Територія теpopу”.

“Розчистили площу, аби в подальшому було легше обрізати забетоновані статуї, – розповідає робітник Андрій Луць. – Після обрізки статуї демонтували і вивезли з площі краном”.

Як розповіли у Львівській міській раді, на площі планують масштабну реконструкцію, яка охопить прилеглі вулиці та парк. Зокрема, вже оголосили архітектурний конкурс на облаштування території.

“Маємо таку візію, зображення, основні елементи, які будуть висуватися на конкурсне завдання, – розповідає головний архітектор міста Антон Коломєйцев. – Це, з одного боку, велоінфраструктура, з іншого боку, – можливість облаштувати канатну дорогу, щоб долину вулиці Вітовського сполучити з Львівською цитаделлю. Також є ідея підземного паркінгу. І основне облаштувати безбар’єрний простір”.

Центральним елементом повинен стати сквер пам’яті Героїв України. Його проект також буде винесений на архітектурний конкурс.

“Ця зона буде принципово переосмислена, вона буде інклюзивною, доступною для всіх, і мати зручний та безпечний зв’язок з парком, з територією для флагштоку, який нині вже встановлюють”, – додав Антон Коломєйцев.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини