Суші – найпопулярніша азіатська їжа

фото: Depositphotos

Рік у рік суші набувають популярності не лише серед Львів’ян, а й серед інших жителів Європи. Все частіше, гуляючи центрами міста, можна зустріти традиційні японські ресторани, де подають багато видів суші. Варто знати, що хоча для багатьох це все ще відносно екзотичне блюдо, сьогодні суші у Львові — дуже популярна їжа.

Чому суші стають все більш популярним?

Суші, тобто страва, яка найчастіше виготовляється з:

  • рису,
  • риби,
  • овочів,

Це означає, що ніщо не може імітувати цей смак. На додаток, жителі Японії пильно дбають про те, щоб суші не було занадто приправленим, що дозволяє отримати чудові аромати як риби суші, так і морських водоростей.

Саме завдяки такому складу ароматів люди у всьому світі починають помічати чудовий смак цієї страви. Однак чи можете смак зробити суші однією з найбільш вживаних страв у світі? Це ще не все. Суші — це виключно корисна страва, яка не містить занадто багато калорій, але забезпечує тіло дивовижною кількістю вітамінів та мінералів.

Що робить суші здоровою їжею?

Недарма експерти вказують на японську кухню як на одну з найздоровіших. Це пов’язано з наявністю риса, який є реальною дозою складних вуглеводів і білка. Риба є найважливішим інгредієнтом будь-якого суші — це теж білок, а також вуглеводи, знежирені та мінеральні солі. Риба містить цілу низку вітамінів, від вітамінів А, В, С до вітамінів D та E.

Чи є суші гарною ідеєю для дієтичного харчування?

Так, звісно! На додаток, популярне сьогодні дієтичне харчування значною мірою спирається на багатство японської кухні. Низька калорійність, сила поживних речовин — ось що робить суші настільки високо оціненим продуктом серед тих, хто стежить за своєю вагою. Чому суші варто їсти на дієті?

По-перше, суші низькокалорійні. Рис, морські водорості, сира риба — інгредієнти, які не містять занадто багато калорій. Тільки такі добавки, як сир та овочі, можуть збільшити загальну кількість калорій. Суші — це надзвичайно придатна страва, що містить багато вуглеводів, омега-3 жирних кислот та ряд поживних речовин, необхідних для нормальної роботи організму.

Щобільше, суші — ідеальне блюдо на обід, пізній обід та вечерю. Універсальність суші зобов’язана легкозасвоюваності — невелика кількість важкозасвоюваних інгредієнтів означає, що страву можна їсти в будь-який час доби.

Суші, безсумнівно, є одним з найкращих варіантів, який можна зробити, коли обираєш ідеальне місце чи страву для обіду чи вечері в колі сім’ї чи друзів.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини