Зеленський нагородив 12-річну дівчинку, яка врятувала чотирьох дітей під час негоди на Закарпатті

Президент України Володимир Зеленський нагородив медаллю “За врятоване життя” 12-річну Тетяну Тулайдан із Закарпаття, яка під час негоди врятувала свого брата та ще 3 сусідських дітей.

Відповідний указ опубліковано на сайті глави держави, передає “Еспресо.Захід”.
У документі сказано, що дівчинку нагороджують медаллю “За врятоване життя” за мужні і самовіддані дії під час порятунку дітей.

“Постановляю: нагородити медаллю “За врятоване життя” Тулайдан Тетяну Василівну — ученицю 7 класу Ясінянської загальноосвітньої середньої школи № 1 І-ІІІ ступенів Рахівського району Закарпатської області”, – йдеться в указі.

Нагадаємо, на Закарпатті 12-річна дівчинка, не злякавшись грози і страшної стихії, врятувала свого братика та трьох сусідських дітей.

Батьки дітей працювали в полі, коли вода почала різко прибувати до будинку. У цей момент дівчинка не розгубилась, вимкнула електрику вдома, взяла семирічного Юрчика за руку і побігла до будинку своєї тітки. Там перебували ще троє наляканих дітлахів, а води в хаті вже було по коліна. Тетяна забрала дітей і відвела на другий поверх свого будинку, де вони дочекались дорослих.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини