«У нас така корпоративна культура – спілкуємося російською»: у компанії відмовилися брати на роботу україномовну дівчину (фото)

Компанія Columb Trade, що займається підбором автомобілів зі США, відмовилася приймати на роботу жительку Києва Вікторію Юхимець через те, що вона розмовляє українською мовою. Там пояснили, що всі співробітники спілкуються російською, що у них є “корпоративною культурою”.

Про це повідомляє громадська організація “Відсіч”, активісткою якої є Юхимець. Компанія пообіцяла провести внутрішнє розслідування, результати якого мали опублікувати в понеділок, 19 липня. У підсумку, HR-менеджерку звільнили, – пише Оbozrevatel

Юхимець оприлюднила запис переговорів. На них співробітниця компанії заявляє, що всі співробітники спілкуються російською мовою, а тому дівчині буде “некомфортно працювати в такому середовищі”.

“Це навіть не відмова. Вам буде некомфортно в середовищі. У нас така корпоративна культура. Ми всі російською спілкуємося”, – сказала співробітниця компанії.

Вона додала, що засновником фірми є білорус, який “не розуміє української мови”.

Дівчина зазначила, що перший її пост з аудіозаписом заблокував Facebook. 17 липня запис повторно було оприлюднено на сторінці громадської організації. Це сталося в день публікації вибачень на офіційній сторінці Columb Trade.

Пост Вікторії Юхимець.

“Від імені Columb Auto Trade щиро просимо вибачення за ці непорозуміння і обурення українців. Ми проукраїнська компанія і не займаємося антинаціоналізмом. Відео розмови співробітника нашої компанії, яке з’явилося в мережі і звичайно ж спровокувало скандал, який ви і спостерігаєте зараз, – це нормальна патріотична позиція.

Ми вдячні всім людям, які звернули нашу увагу на цей інцидент. Без вас ми б ніколи не дізналися, що подібні речі відбуваються у нас під носом. Наразі ведеться внутрішнє розслідування цього інциденту в компанії. Уже в понеділок ми оприлюднимо результати”, – йдеться в пості компанії.

Пост компанії Columb Trade.

У “Відсічі” стверджують, що у фірмі не реагували на скандал більше ніж два тижні. Там також звернулися до уповноваженої Верховної Ради Людмили Денісової і уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня з проханням взяти ситуацію на контроль і притягнути винних до відповідальності, оскільки це порушує Конституцію, Кодекс законів про працю та закон про державну мову.

Сама Юхимець зазначила, що для неї ситуація, що склалася, не є особистою образою, оскільки тепер вона стосується кожного українця.

Увечері того ж дня було звільнено HR-менеджерку Дарину Панасюк, яка проводила співбесіду з дівчиною.

Пост компанії Columb Trade.

Компанія також опублікувала відповідний наказ. Окрім того, там пообіцяли провести роботу над помилками.

Наказ про звільнення співробітниці Columb Trade.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини