Дельта-штам наступає: епідеміологиня розповіла, коли чекати на нову хвилю коронавірусу в Україні

На думку Катерина Сояк, є всі передумови, що ситуація із захворюваністю на COVID-19 буде ускладнюватися.

Восени очікується збільшення захворюваності COVID-19 і погіршення ситуації загалом. Нині є всі передумови, що ситуація з коронавірусом в Україні буде ускладнюватися.

Про це повідомила епідеміологиня Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерина Сояк, передає ТСН.ua.

Епідеміологиня розповіла, чи буде в Україні нова хвиля коронавірусу, якщо так, то коли, і чи буде вона складнішою за попередню.

“Такі прогнози, звичайно ж, важко давати. Але, за моїми відчуттями, за відчуттями колег, ми чекаємо все ж таки другу хвилю (коронавірусної хвороби – ред.), яка буде восени. І якщо вона буде, то або така сама, або важча. Але, знову ж таки, все непередбачувано. Якщо до нас не заїде багато людей з новим штамом, можливо, буде і простіше ситуація. Але, я думаю, готуватися варто, оскільки восени буде збільшення захворюваності COVID-19 і погіршення ситуації в цілому”, – зазначила вона.

За словами Сояк, з огляду на, що Дельта-штам набагато контагіозніший (заразніший – ред.) і викликає більш важкий перебіг, більше госпіталізацій, тому (якщо це буде пов’язано саме з Дельта-штамом) ситуація буде гіршою, ніж була раніше. Але на 100% стверджувати таке, звичайно ж, не варто.

“Я б ще сказала, що за всіма тенденціями, які є в Україні, за тим рівнем інфекційного контролю, який є у лікувальних установах, у всіх інших наших закритих приміщеннях, є всі передумови, що ситуація буде ускладнюватися”, – підсумувала епідеміологиня.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини