Малиновський вперше дав інтерв’ю українською і викликав захват у мережі

Лідер збірної України Руслан Малиновський прислухався до критики громадськості і перейшов на рідну мову під час спілкування з журналістами.

На це звернув увагу політичний оглядач Олександр Аронець, виклавши у себе в Facebook фрагмент спілкування Руслана, пише Обозреватель

Руслан Малиновський дає інтерв'ю українською

“Крига скресла. Малиновський дає інтерв’ю українською мовою. Як казав класик Подерев’янський, “не вірю в силу слова я, а вірю в силу п***юлєя”. Як бачимо, вони всі добре знають рідну мову, але обставини у спорті так склались, що ще досі складно знайти гурток, де б тренування проводили українською. Ось і маємо, що типові футбольні фрази у них уже на підсвідомості закарбовані російською”, – написав Аронець.

Олександр Аронець звернув увагу на українську мову від Малиновського

На відео видно, як Малиновський легко і невимушено розмовляє українською мовою. Лише в кінці Руслан забув як буде українською “досвід”.

“У нас була теорія невелика, на якій Андрій Миколайович сказав, що непотрібно десь літати і казати собі, що ми вже досягли чогось”, – сказав Малиновський.

Те, як футболіст “Аталанти” чудово володіє українською, зачарувало користувачів інтернету. У коментарях юзери дякують Руслана за “солов’їну” і захоплюються Малиновським.

Стилістика і орфографія оригіналу збережені: “Гарно розмовляє укрмовою. Молодець”, “Молодець, ясноокий українцю”, “Гарна українська… все буде чьотко”

Коментарі під відео

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини