РНБО запровадила санкції проти Дмитра Фірташа та Павла Фукса

Рада нацбезпеки та оборони України запровадила санкції проти бізнесменів Дмитра Фірташа та Павла Фукса. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу у п’ятницю, 18 червня.

За його словами, санкції проти Фірташа пов’язані з його участю у титановому бізнесі, а проти Фукса – щодо ситуації, пов’язаної з компанією «Голден Деррік».

«Сьогодні були введені санкції щодо Фірташа Дмитра Васильовича, повний пакет, який може наша країна застосувати щодо цього пана», – повідомив Данілов.

Секретар РНБО додав, що санкції були введені проти Павла Фукса, який причетний до незаконного отримання ліцензій на видобуток корисних копалин в Україні. Що стосується Фірташа, то санкції ввели через постачання сировини, яка йде до Росії.

Також РНБО продовжила санкції щодо низки фізичних і юридичних осіб, які було запроваджено у 2018 році терміном на три роки.

«Це всі суб’єкти, які є в наявності в юридичних реєстрах і є ще живим, бо частина людей, щодо яких застосували санкції, вже померли, відповідно, їх у цьому списку немає», – додав Данілов.

Також апарат Ради національної безпеки і оборони за сприяння Служби безпеки України та контррозвідників проведе додаткову перевірку трьох осіб, які потрапили до списку санкцій «злодіїв в законі» і «кримінальних авторитетів».

«МВС внесло на розгляд РНБО стосовно 12 осіб, які перебувають у статусі кримінальних авторитетів, лідерів злочинних угруповань. Після першого рішення РНБО було дуже багато звернень стосовно деяких осіб, які вважають, що потрапили до санкцій не зовсім коректно. Тому сьогодні було дано доручення РНБО стосовно трьох осіб знайти додаткову перевірку наявності їх у санкційних списках із залученням СБУ, контррозвідки та відповідних органів. Стосовно трьох осіб буде уточнення, на яких раніше наклали санкції», – заявив Данілов.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини