Під час обшуків у львівського податківця знайшли 100 тис. доларів

Його підозрюють у «відкатах» від підприємців за продаж алкоголю та сигарет без дозволів.

Начальника відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями головного управління Державної податкової служби у Львівській області затримали під час отримання хабара. Його підозрюють в отриманні регулярних відкатів від підприємців, які продавали алкоголь і сигарети без потрібних дозвільних документів.

«Систематично вимагав та отримував від 500 до 1000 грн щомісячно від кожного з понад 50 суб’єктів господарської діяльності. За це він прикривав діяльність останніх щодо зберігання та реалізації алкогольних виробів та тютюну без відповідних акцизних та дозвільних документів», – повідомили 18 червня у Львівській обласній прокуратурі.

В Управлінні стратегічних розслідувань додали, що затримали податківця 17 червня після отримання чергового «траншу» хабара — 40 тис. грн. Гроші йому передавали через пункт обміну валют у Львові. Під час обшуків у нього вилучили понад 100 тис. доларів США.

Податківця мають взяти під варту та відсторонити від посади. Але після оголошення підозри за ч. 3 ст. 368 ККУ йому стало погано і його шпиталізували.

Слідчі ДБР та управління стратегічних розслідувань встановлюють причетність інших службових осіб до цієї схеми.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини