Чи варто користуватися і купувати старі iPhone 6, 7, 8?

Чи варто купити iPhone 6s або щось із ранньої серії iPhone.  Проживуть старі моделі iPhone ще декілька років на ринку чи остаточно вимруть?

iPhone 6, 7, 8 – вимираючий вид смартфонів Apple чи моделі, що проживуть ще декілька років?

Деякі люди, які купують смартфони від компанії Apple, хочуть отримати повноцінний гаджет зі всіма перевагами. В той час інші, віддають перевагу низькій ціні та компактності.

До телефонів, які доступні по відносно низькій ціні – відносяться iPhone 6, 7, 8 , які були випущені у 2015, 2016 та 2017 роках. На сьогодні, ці моделі мають попит, бо компанія реалізує їх по низькій ціні. До прикладу, ви можете купити iPhone 6s на цьому сайті https://icoola.ua/apple-iphone-6s по ціні від 4 299 грн. Погодьтесь – це дуже мало… Давайте розглянемо основні технічні характеристики моделей та їх унікальні функції.

Гармонічний дизайн iPhone 6, 7, 8 – різниця в міцності та вазі

Цікавим фактом є те що, компанія Apple практично не змінює дизайн смартфонів. Багато моделей схожі ідентично між собою. Змінюються тільки габарити телефону, кількість камер та розмір дисплею.

Спереду практично неможливо відрізнити iPhone 6, 7, 8. Задня панель 6 і 7 виконана з алюмінію, в той час для iPhone 8 використовують надійне скло. Це дозволило iPhone 8 заряджатися з-за допомогою безпровідної зарядки

Габарити телефонів практично однакові, відрізняються моделі вагою:

  • iPhone 6 – 129 грамів;
  • iPhone 7 – 138 грамів;
  • iPhone 8 – 148 грамів.

Айфон 8 вважається найважчим і габаритним. Ця характеристика полягає в тому, що в телефоні задня кришка виготовляється зі скла. Цьому є своя причина. В даній моделі стала доступною бездротова зарядка. Кожна серія айфонів має високий рівень захисту від пилу та вологи.  

Дисплей на айфоні − нові функції

В старих iPhone від компанії Apple реалізували LCD-дисплей. Ключовою характеристикою в вважається 4,7-дюймовий екран. Роздільна здатність становить 1334*750 пікселів. Компанія з шостого айфона удосконалила лінійку смартфонів та додала сенсорну технологію 3D Touch. Система дозволяє автоматично визначати рівень натискання на дисплей. Ця технологія і досі використовується на нових мобільних телефонах від бренду Apple. Багато користувачів дивуються, чому цю функцію не додали до iPad.

З покоління в покоління iPhone отримує все більше вдосконалень та поліпшення. Наприклад, на айфоні 6, яскравість дисплею становить 500 ніт, а в сьомій моделі яскравість досягає до 625 ніт. В айфоні 8 з’явилась довгоочікувана технологія True Tone, що зменшує рівень шкідливого синього світла до мінімуму.

Продуктивні iPhone 6, 7, 8 − лідери у своєму класі!

Компанія Apple у 2010 році вперше випустила чіп А4. З цього часу, продуктивність айфонів залишає позаду кожного свого конкурента.

Основні специфікації iPhone:

  • Айфон 6: 2 ядра, 1 Гб оперативної пам’яті, процесор Apple A8;
  • Айфон 7: 4 ядра, 2Гб оперативної пам’яті, процесор Apple А10;
  • Айфон 8: 6 ядер, 2 Гб оперативної пам’яті, процесор Apple А11.

Кожне покоління відрізняється продуктивністю, у порівнянні с попередніми моделями.

Показники зростання продуктивності знизились, що пов’язано з розвитком мікроархітектури. В iPhone 6 встановлений датчик Touch ID другого покоління. В сьомій і восьмій моделі не відбулося істотних змін, але це і не потрібно через те, що розробники Apple довели цю технологію до досконалої роботи.

Еволюція камери на iPhone

Айфон 6 був багато років лідером у плані функції камери. Зокрема в цій лінійці виділяється модель 6S. Основна камера 12 МП, а фронтальна − 5 МП. Підтримка 4К-відео дає можливість знімати широкоформатне відео без зайвих зусиль.

В сьомому айфоні основна камера також становить 12 МП, але додатково додали функцію оптичної стабілізації. Також компанія поліпшила можливості фотографування та знімання в умовах низького рівня освітлення.

Камера на айфоні 8 практично успадкувала технології свого попередника. Але бренд використав нові лінзи та розробив нові можливості обробки зображень. Такий результат показує, що якщо ви хочете робити якісні знімки, то краще зупинити свій вибір на новій моделі − iPhone 8.

Можливості зарядки та потужність батареї

Автономна робота мобільних телефонів залишається на колишньому рівні. Компанія Apple в кожній серії покращила механізм зарядки.

Показники автономної роботи смартфонів Apple:

  • Айфон 6 − 1810 маг;
  • Айфон 7 − 1960 маг;
  • Айфон 8 − 1821 маг.

Розробники бренду Apple визнають, що Айфон 7 працює на одному ж рівні с восьмою моделлю. За теорією, відмова від аудіороз’єму повинна була дозволити встановити більш містку батарею. Але, на практиці роз’єм для навушників ніяк не впливає на рівень потужності батареї.

У восьмому айфоні нарешті з’явилась функція бездротової швидкої зарядки. Вона має декілька нюансів. Власники такої технології мають можливість за 30 хвилин відновити заряд батареї до 50 %. Але додатково користувачам необхідно витратитись на спеціальний блок живлення та кабель. Потужність передачі по специфікації Qi становить 15 Вт, у новітніх смартфонах − 7,5 Вт.

Чи варто купити iPhone 6, 7, 8 у 2021 році?

Якщо ви хочете стати користувачем техніки Apple, проте телефон вам необхідний для вирішення щоденних завдань: роботи, дзвінків – то такі моделі стануть ідеальним варіантом. Треба пам’ятати, що на ці мобільні телефони не завжди виходять оновлення операційної системи.

iPhone 6, 7, 8 мають однаковий дизайн та схожі внутрішні деталі. Вони відрізняються тільки рівнем продуктивності. Звісно, по дизайну, якості камері та місткості батареї вони сильно відстають від своїх суперників, таких як, iPhone X чи серії Plus.

Але, якщо вам потрібен мобільний телефон не «преміум» серії, який вважається компактним і багатофункціональним, то 6, 7 та 8 модель ідеально підійде для щоденного використання, знімання фото та серфінгу в інтернеті. Цей телефон чудовий варіант, як перший смартфон для дитини, оскільки він простий у функціонуванні і прослужить ще не один рік. Крім того, він є ідеальною заміною кнопкового апарата для старшого покоління людей.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини