На польському кордоні почали вакцинувати українських заробітчан (фото)

У Польщі розпочалася акція добровільного щеплення заробітчан з України та інших іноземців з-за меж ЄС.

Неподалік чотирьох пунктів пропуску на польсько-українському кордоні розгорнули тимчасові цілодобові пункти вакцинації, передає “Укрінформ“. Крім громадян України, які прямують на роботу до Польщі, вакцинуватимуть також студентів.

“Без урахування можливого очікування в черзі, сам процес обслуговування однієї людини в такому пункті потребує 30-40 хвилин. Зокрема, тестування проти Covid-19 і подальше отримання результату становить 15 хвилин, стільки ж – процес заповнення анкети, отримання е-направлення й вакцинації”, – запевняють польські медики.

Іноземців щеплюватимуть чотирма сертифікованими в ЄС вакцинами (Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Janssen), а також тими, які доступні в Польщі. Особам, які вакцинувалися в четвер в одному з тимчасових пунктів щеплення, пропонувалися на вибір вакцини Pfizer і AstraZeneca. За розпорядженням уряду Польщі, з 1 липня особа може отримати другу дозу вакцини в будь-якому місці, без урахування місця першої вакцинації.

Загальна процедура тестування та подальшого щеплення в такому пункті коштує іноземцю 130 злотих – приблизно 1 тис. грн. Сама вакцина є безплатною.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини