На Львівщині працюватимуть 8 Центрів вакцинації: локації та графіки

Цими вихідними, 12 та 13 червня, на Львівщині працюватимуть вісім Центрів вакцинації, де робитимуть щеплення проти коронавірусу. Три з них знаходитимуть у Львові, а решта – в області.

Про це інформує Львівський портал.

Де працюватимуть Центри вакцинації?

Так, на цих вихідних продовжує працювати Центр вакцинації на базі стадіону «Арена Львів». Там Covid-щеплення робитимуть з 10:00 до 18:00 год. До речі, до «Арени Львів» всі охочі провакцинуватись можуть доїхати на безкоштовному автобусі.

Окрім цього, у Львові розпочинають роботу Центри вакцинації у  ТРЦ «Форум Львів», що на вул. Під Дубом, 7-Б та у Центрі Довженка, який знаходиться на проспекті Червоної Калини, 81. В обох центрах львів’ян вакцинуватимуть із 10:00 до 15:00 год.

Також Центри вакцинації працюватимуть і у Дрогобичі, Стрию, Червонограді, Самборі та в Новояворівську. Зокрема, у Дрогобичі Центр вакцинації працюватиме у приміщенні Дрогобицького районного народного дому, що на вул. 22 Січня,28. Там Covid-щеплення можна отримати з 9:00 до 17:00 год.

У Стрию Центр вакцинації працюватиме на базі школи №5, що на вулиці Тараса Шевченка, 18. Щеплення від коронавірусу можна отримати щовихідних з 10.00 до 16.00.

Локації, де будуть розміщені центри в інших містах наразі обговорюють з місцевою владою.

Проте на Львівщині планують нарощувати темпи вакцинації. Відтак найближчим часом планують збільшувати кількість Центрів вакцинації.

«Ми думаємо, що будемо ще збільшувати кількість Центрів вакцинації.  Містам, де населення більше три тисяч осіб, було запропоновано продумувати локації, де можна було б розгорнути Центри вакцинації у  вихідні дні», – повідомив 11 червня під час брифінгу регіональний координатор з вакцинації проти коронавірусної інфекції у Львівській області Олег Когут.

Хто може потрапити на вакцинацію?

Для того, що потрапити на вакцинацію на Арені «Львів» чи у ТРЦ «Форум Львів», потрібно записатися у чергу через додаток «Дія». Натомість у Центр Довженка  зможуть приходити вакцинуватися усі охочі: для цього не потрібно попередньо реєструватися у «Дії». Єдина вимога до тих, хто хоче зробити щеплення, – мати підписану декларацію зі сімейним лікарем.

Для проведення щеплення у Стрию та Дрогобичі поки що не потрібно реєструватися через «Дію».

Отримати Covid-щеплення у Центрах вакцинації зможуть усі охочі. Проте пріоритет все ж надається тим людям, які записалися через портал «Дія» та людям, які старші 60 років.

Якою вакциною будуть робити щеплення?

В усіх Центрах вакцинації на Львівщині щеплення робитимуть вакциною китайською вакциною CoronaVac. Її ефективність сягає 83,5% після двох доз. Нещодавно цю вакцину схвалила ВООЗ для використання.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини