“Я пишаюсь, що за моїм наказом звільнили дві третини окупованого Донбасу” – Порошенко у річницю звільнення Красного Лиману

Рівно 7 років тому мужні українські воїни повернули мир до Красного Лиману, звільнивши його від російських найманців.

Про це у Facebook нагадав п’ятий президент, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко, – пише Прямий.

“Це був один із перших запеклих боїв та початок наступальних дій зі звільнення окупованих територій Донбасу. А далі – Україна повертала своє. Протягом двох місяців українські війська не тільки героїчно стримували наступ російських сил, а і йшли вперед – звільняли місто за містом, село за селом”, – пише Порошенко.

“Ми здобули тоді першу надзвичайно важливу перемогу – звільнили дві третини окупованого Донбасу. Це стало можливим завдяки моєму наказу про контрнаступ. Наказу, за який проти мене відкрито справу, і яким я пишаюся”, – наголошує п’ятий президент.

“Реальні можливості українських військ тоді були дуже обмежені. Були переживання – чи впораємося, але була і величезна віра у Збройні Сили України. І ця віра незгасима. Армія і досі має найвищий рівень довіри населення з-поміж усіх державних інституцій”, – зазначає лідер партії.

Петро Порошенко подякував кожному українському військовому, який бився за рідну землю тоді і продовжує боронити кожен клаптик української землі зараз.

“Вічна пам’ять тим, хто загинув за Україну. Честь і шана їм!”, – пише п’ятий Президент.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини