На вірш Сергія Жадана: “Океан Ельзи” і alyona alyona представили спільну пісню до Дня захисту дітей (відео)

Сьогодні, 1 червня, у світі відзначають Міжнародний день захисту дітей. Океан Ельзи та alyona alyona представили спільну пісню Країна дітей, яку присвятили дітям України, що постраждали внаслідок війни, збройних конфліктів, терактів

Океан Ельзи та українська реперка alyona alyona представили дуже особливу пісню Країна дітей на слова Сергія Жадана із текстом Альони Савраненко (alyona alyona), передає НВ.

Ця пісня — присвята дітям України, що постраждали внаслідок війни, збройних конфліктів, терактів. Її прем’єра відбувається у Міжнародний день захисту дітей. Це нагадування, що, в першу чергу, діти потребують захисту від вчинків дорослих, від їх безвідповідальних та жорстоких рішень.

Ідея цієї пісні зародилася наприкінці 2020 року, коли Сергій Жадан запропонував Святославу Вакарчуку створити пісню на його вірш, який він присвятив пам’яті Данила Дідика, хлопця, що загинув у Харкові у 2015 році внаслідок теракту під час Маршу єдності.

Відое до пісні було відзнято на початку травня у місті Лисичанськ на сході країни. Його головними героями стали діти від 8 до 13 років, які проживають там. Режисер Віктор Придувалов. Оператор-постановник Ярослав Пілунський.

«Для мене це дуже приватна пісня. Попри те, що в ній йдеться про речі, які стосуються нас усіх. Надто щемкою є тема дітей, які мусять робити вибір, які прикривають собою дорослих, які, проростаючи в небо, фактично це небо над нами тримають. Мені дуже б не хотілося, щоби ця композиція сприймалась пафосно. Вона про речі болючі, але такі, що дають надію. Передусім це пісня, звісно, про любов», — розповів Сергій Жадан.

Святослав Вакарчук, лідер Океану Ельзи погодився на співпрацю одразу, бо текст Сергія Жадана — пронизливий і точний, і не залишає байдужих. Цікаво, що Вакарчук написав композицію в нехарактерній для себе манері. До співпраці також залучили популярну українську реперку alyona alyona.

«В останні пів року я почав вивчати гіп-гоп культуру і класичний реп початку 90-х. І спробував уявити, щоби було, якби я читав. Так і записав демо. А потім в мене з’явилася ще одна ідея: саме на цю пісню зробити дует з alyona alyona, тому що вона не тільки нове і актуальне покоління, але вона ще й мала стосунок до дітей, бо була вихователькою в садку і відчуває цю тему, як ніхто інший», — розповів Святослав Вакарчук.

alyona alyona у своїй творчості постійно привертає увагу до соціальних проблем, тому вона дійсно не випадкова людина у цьому фіті. Також вона написала свою частину тексту, який читає у треку.

«Святослав розказав мені, що є чудовий вірш, написаний Сергієм Жаданом і то буде новою піснею ОЕ. Він награв на піаніно мелодію, наспівав текст, і кожен рядок, кожна нотка запали мені в душу. Я з великим задоволенням погодилася на те, щоб записати цей фіт, адже така тема мені близька. Серед моїх підписників є дуже багато дітей з різних регіонів країни, зокрема тих, які вимушені були покинути східну Україну. Для мене велика честь сказати кілька слів про них, висловити їм свою підтримку і слова вдячності саме в тій манері, в якій я це вмію робити найкраще — присвятити трек», — розповіла alyona alyona.

Одночасно із прем’єрою основної композиції Країна дітей, на каналі alyona alyona у YouTube представили варіант пісні у форматі лірик відео, виконаний в оригінальному «океанівському» стилі.

Музиканти ухвалили рішення направити всі кошти, зібрані від монетизації за прослуховування пісні на благодійність. Океан Ельзи направить свою частку на проект Жовтий автобус, мета якого — творча освіта та створення умов для інтелектуального і творчого розвитку дітей, насамперед — дітей сходу України.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини