Одну з львівських вулиць хочуть перейменувати на проспект Святого Івана Павла ІІ

У Львові можуть перейменувати площу та вулицю на честь 20-річчя візиту Папи Римського Івана Павла ІІ.

Про це на своїй сторінці у facebook повідомив секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак, передає “Еспресо.Захід“.

“Наступного місяця, з 23 по 27 червня, всією Україною відзначатимемо знаменну подію – 20-річчя візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до України. Для Львова ці дні особливо важливі, адже Святійший Отець тоді окрім Києва завітав і до нашого міста”, – йдеться в повідомленні.

З цієї нагоди духовенство звернулось до Львівської міської ради з ініціативою перейменувати частину вулиці Хуторівки (від вул. Стрийської до просп. Червоної Калини) на проспект Святого Івана Павла ІІ та присвоїти назву “площа Святої Софії Премудрості Божої” території у районі вул. Стрийської та вул. Козельницької.

“На Хуторівці, як ви знаєте, розташована Духовна семінарія Святого Духа УГКЦ, а в районі Стрийської-Козельницької – Український Католицький Університет. Під час візиту Святійшого у 2001 році їх щойно починали будувати, відтак Отець тоді освятив місце і наріжний камінь під ці проекти”, – зазначає Маркіян Лопачак.

Ухвалу про відповідні перейменування вже підготували. Депутатський корпус розглядатиме її на сесії 20 травня.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини