“Ангелик допоміг”: найменшу пацієнтку з COVID-19 перевели з реанімації у палату

Дівчинка ще трохи побуде у лікарні і добере вагу.

Найменша дівчинка з коронавірусом, новонароджена в одному із пологових Львова, уже може перебувати у палаті. Медики “Охматдиту” констатували значне покращення і перевели дитину з реанімації у палату педіатричного відділення. Малеча добиратиме вагу і відтак поїде додому. Про це інформує львівський “Охматдит”, передає “Еспресо.Захід“.

Це така сама крихітка, яку нещодавно хрестили в реанімації. У лікарні кажуть, що ангелик, якого просили для дитинки під час хрещення, таки допоміг. Дівчинка нарешті у звичайній палаті у педіатрії.

“COVID-19 і бактерійний сепсис уже подолано, зараз наше завдання – допомогти дівчинці добрати вагу. Вона ще ослаблена, але у неї немає неврологічного дефіциту, як це буває з такими дітками. Златочці ще важко самій смоктати, тому ми їй допомагаємо. Але вона у нас молодець – трошки їсть сама, трошки з нашою допомогою, але не втрачає бойового духу. Ще треба трохи зусиль, щоб дівчинка наздогнала своїх однолітків у вазі і випишемо малечу додому назовсім”, – розповіла лікарка Златочки неонатолог Ольга Мисак.

Медики прогнозують, що тижнів два дівчинка ще побуде у лікарні.

“Не надійтесь тільки на ангелів – бережіть себе і малечу! COVID-19 підс
тупніший, ніж здається! А якщо треба допомога – команда ангелів і Супергероїв завжди прийде на допомогу”, – закликають у лікарні.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини