Польща офіційно підтримала перспективу членства України в ЄС

Зеленський запевнив, що вже невдовзі Україна і Польща вирішать усі «історичні питання».

Президент України Володимир Зеленський та президент Польщі Анджей Дуда підписали спільну декларацію, якою Польща офіційно підтвердила підтримку майбутнього вступу України в Європейський Союз. Про це президенти розповіли під час спільного брифінгу після зустрічі, що відбулась 3 травня, передає ZAXID NET.

Дуда розповів, що під час зустрічі президенти говорили про майбутній вступ України в НАТО та ЄС. Польський президент зокрема зазначив, що питання безпеки України будуть порушувати на саміті НАТО у Брюсселі, який відбудеться в червні.

«Наша двостороння зустріч з президентом Зеленським завершилася підписанням спільної декларації щодо європейської перспективи для України – належності до ЄС. Польща продовжує підтримувати Україну в цьому питанні», – сказав Дуда.

Також Зеленський розповів, що Дуда підтвердив, що планує приїхати на саміт Кримської платформи. Польський президент своєю чергою нагадав, що Польща не збирається визнавати анексію Криму.

Крім того, Зеленський сказав, що хоч між нашими країнами є «деякі історичні питання», але у найближчому майбутньому Україна та Польща ці проблеми вирішать. Дуда теж запевнив, що сподівається, що між нашими країнами не буде непорозумінь через історію.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини