Де у Львові зарядити електрокар за 15 хвилин: перелік локацій швидкісних електрозаправок

Львів став першим містом в Україні, яке на 100% задовольняє потребу власників електрокарів у швидкісних зарядках.

Електрозаправні станції розташовані біля найбільших ТРЦ, аби до них було зручно та швидко дістатись з будь-якого куточка Львова, і поки електрокар заряджається, за бажанням можна відвідати торгівельний заклад, зайнятись шопінгом чи організувати собі смачний перекус.

Швидкісні зарядні станції – це один з перших інвестиційних проектів західноукраїнської компанії Leo Green Investments (LGI), яка впевнено рухається вперед, створюючи власну історію. Впродовж останніх восьми місяців підприємство відкрило чотири швидкісні зарядні станції та надалі працює над розбудовою мережі, відкриваючи ЕЗС у різних районах міста.

Де розташовані швидкісні електрозаправки LGI?

  • Відкритий паркінг біля ТРК «Victoria Gardens» (м. Львів, вул. Кульпарківська, 226-А)
  • Підземний паркінг ТРК «King Cross Leopolis» (Львівська обл., Пустомитівський р-н, с. Сокільники, вул. Стрийська, 30)
  • Відкритий паркінг біля супермаркету АРСЕН (м. Львів, пр-т Червоної Калини, 60)
  • Підземний паркінг СТРЦ «Spartak» (м. Львів, вул. Гетьмана Мазепи, 1б)

На черзі – інші.

У компанії LGI розповідають, що локації поруч з ТРЦ обрали не випадково, адже для власників електрокарів все має відбуватись швидко, зручно та комфортно.

Які класні фішки пропонує LGI водіям електрокарів?

Ультрашвидкість: 15-45 хв замість 5 годин зарядки

LGI першими в Україні встановили швидкісну зарядну станцію для зарядки електромобілів сумарною потужністю 144 кВт і пропонують своїм клієнтам DC charging (зарядка з постійним струмом). Це найшвидший спосіб заряджання електрокара. В арсеналі компанії є зарядні пристрої потужністю 120 кВт. На відміну від АC charging (зарядка змінним струмом), цей спосіб (DC) обходить вбудований в електромобіль перетворювач змінного струму в постійний (інвертор), а заряджає батарею електромобіля напряму, що і дозволяє досягти великої потужності та швидкості електрозарядки.

Якщо способом АC charging час повної зарядки, до прикладу, ТESLA MODEL X (потужність батареї 100 кВт), становить близько 5 годин, то на електрозаправках LGI – від 15 до 45 хвилин. У режимі міського трафіку, водію достатньо заряджати вищезгаданий електрокар раз на тиждень.

Резервування і ніяких черг

Електрозарядні станції LGI обслуговуються програмним забезпеченням компанії GO TO-U , яке дозволяє у смартфоні обрати найближчу локацію, здійснити резервацію на визначений час, спостерігати за процесом зарядки у режимі онлайн і оплатити послугу.

«Ми робимо те, що не робить ніхто інший – даємо можливість власникам електромобілів зарезервувати час зарядки заздалегідь і гарантуємо на 100 відсотків, що клієнт жодної хвилини не чекатиме у черзі. Основна функція нашого програмного забезпечення – максимально спростити процес зарядки автомобіля для кінцевого користувача», – каже Назар Шимоне-Давида, засновник GO TO-U та співзасновник Tesla Club Ukraine .

Як скористатись можливостями Go TO-U:

  • Завантажити програму TO-U у смартфоні та зареєструватись
  • Поповнити особовий рахунок в програмі коштами для можливості зарядки
  • Обрати потрібну локацію ЕЗС
  • Скористатись послугою «зарезервувати»
  • Приїхати на ЕЗС у визначений час
  • Отримувати сповіщення про процес заряджання електрокара та її завершення
  • Додаток TO-U самостійно спише кошти з особового рахунку клієнта після завершення сесії зарядки у розмірі фактично спожитих електромобілем кВт. GO TO-U (жодної плати за оренду конекторів чи прихованих платежів)

Турбота про електрокар

LGI дбає за своїх клієнтів, забезпечуючи високі стандарти при встановленні ЕЗС, використовуючи сертифіковане обладнання провідних Європейських виробників: зарядні пристрої Terra шведсько-швейцарського компанії «ABB» (Asea Brown Boveri), зарядні пристрої австрійської компанії Kostad, яка використовує комплектуючі німецької компанії Siemens. Ці компанії визнані лідерами у сфері швидкісних зарядних станцій, пристосованих до українського ринку, здатних здійснювати швидке заряджання електромобілів постійним струмом протягом 15-45 хв. до 80-100% ємності та характеризуються високим ступенем безпеки для водіїв та батарей електромобіля.

«І у цьому специфіка нашої компанії: на станції стоять всі захисти, перевіряються усі технічні нюанси. Це питання європейських стандартів безпеки автомобіля, а також питання  довговічності експлуатації батареї електромобіля . Був навіть випадок, коли водій приїхав і каже – ваша зарядка не заряджає мій автомобіль. Ми порадили йому поїхати на сервіс та перевірити своє авто. Адже якщо з якоїсь причини зарядження не відбувається, є проблема в електрообладнанні авто. І потім цей клієнт зателефонував нам і подякував, адже на сервісі справді виявили технічну несправність і вчасно відремонтували», – розповідають у компанії.

Цілодобова служба підтримка

Усі електрозарядні станції LGI обладнані системою відеонагляду та аудіофонами для прямого зв’язку з сервісною службою. Тож якщо виникають запитання – можна оперативно отримати консультацію чи допомогу оператора ЕЗС.

Комфорт та креативний дизайн

Першу у Львові швидкісну зарядку станцію LGI відкрила біля Victoria Gardens. Автор дизайну – Сергій Міль, роботи якого було відзначено зокрема престижною міжнародною премією European Property Awards. «Ми хотіли створити дизайн, який би відрізнявся від інших, щоб був wow-ефект, поєднати комфорт та креативні дизайнерські рішення. Тож часто клієнти, особливо іноземці, фотографуються на наших зарядних станціях, і це мотивує щоразу ставати кращими», – стверджують у  LGI.

Більше швидких зарядок – більше електрокарів

Тож завдяки Leo Green Investments Львів сьогодні – місто номер 1 в Україні за інфраструктурою швидкісних електрозарядних станцій. І це один з факторів, який сприяє стрімкому розвитку ринку електрокарів. Засновники LGI та GO TO-U переконані: у найближчі роки варто очікувати постійне зростання кількості електрокарів і у світі, і в Україні.  

«Ринок електрокарів демонструє щорічний ріст близько 30 відсотків. А 2021 стане золотим роком для електромобілістів, бо на ринок виходить величезна кількість нових пропозицій. Вибір стає значно більшим та доступнішим. Ми спостерігаємо не просто збільшення ринку електромобілів, а йде поступовий перехід на електромобілі», – каже Назар Шимоне-Давида.

У LGI прогнозують найбільший ріст ринку у 2024 році, коли вартість електрокарів має зрівнятись з вартістю автомобілів із двигунами внутрішнього згорання. І також цьому сприятиме політика європейських країн – стимулювання купівлі саме гібридних авто чи електрокарів, які зроблять великі міста екологічно чистішими.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини