У підручниках з історії України надрукували мапу України без Криму: у МОН відреагували

У підручниках з історії України для учнів 9-х та 10-х класів виявили мапу України без півострова Крим.

Про це повідомляє НУШ з посиланням на Історичну правду.

Це виявили історики Валерій Рижков та Віталій Скальський у підручниках авторства Олексія Струкевича, що були видані видавництвом “Грамота” в 2017 та 2018 роках.

На зображення мапи України без Криму можна натрапити в умовному позначенні “працюємо з історичними поняттями та мапами” як на початку, так і на решті сторінок обох підручників.

Ознайомитися з підручниками можна нижче:

Міністерство освіти та науки України та Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» зобов’язали видавництво «Грамота» переробити мапу України без Криму в підручниках.

Наразі на вимогу ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» видавництво переробило позначку. Оновлені електронні варіанти підручників опублікували на сайті електронної бібліотеки Інституту (тут і тут).

Видавництво «Грамота» також підготувало правки для друкованих варіантів підручників. Нові зразки умовних позначень вклеять у вже надруковані книжки ㅡ їх розішлють до департаментів (управлінь) освіти та науки облдержадміністрацій та КМДА.

У МОН назвали помилку видавництва «прикрою» та зазначили, що наразі тривають комплексні експертизи якості шкільної літератури. Там кажуть, що проблеми якості навчальної літератури накопичувалися впродовж попередніх років. Зараз у МОН обговорюють можливість апробації підручників перед запровадженням у заклади освіти.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини