“Ми не боїмося ворога. Боїмося, що при вторгненні люди, які мають брати на себе відповідальність, почнуть валити з країни” – ветеран АТО

Військові досі не чітко не знають, куди мають прибувати в разі повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це заявив ветеран АТО, учасник оборони Донецького аеропорту Віталій Смілка в ефірі програми “Борковський & Валевська”, передає “Еспресо.Захід“.

“Росія зараз – як пісочний годинник. І цей пісок закінчується. Вона не може тримати два-три місяці таку навалу армії під нашими кордонами. Бо за цей час ми посилюємось, а вони деградують, – каже Віталій Смілка. – Фактично військові, які пройшли фронт, уже готові. Тільки скажіть, коли й куди піти. Але цей процес чомусь гальмується. Учора я спілкувався з хлопцями з передової. Вони кажуть: ми не боїмося ворога, ми його вже знаємо. Ми переживаємо, щоб якщо, не дай Бог, почнеться повномасштабне вторгнення, люди, які повинні брати на себе відповідальність, не валили з країни. Щоб вони могли давати чіткі накази. Аби виконати наказ, військовий мусить його отримати”.

За словами Віталія Смілки, Міноборони та військкомати на місцях уже мають формувати списки. Кожен військовий мусить знати, куди він має прибути в разі мобілізації.

“Я служив в 11-му батальйоні “Київська Русь”, то я прибуваю в “Київську Русь” чи тут формуємо на місці? Досі не знаю, що мені робити в перший день, – каже Віталій Смілка. – У тому то й біда, що в нас не можуть брати відповідальність, чи не готові, чи просто некомпетентні. Важливо, аби військові робили свою роботу, а політики – свою, і не заважали одні одним. У нас є прекрасні генерали. Наприклад, генерал Заблоцький, Герой України. Коли у Мар’їнці пішли танки, які нас “прощупували”, що він зробив? Він зробив два кроки назад (за це його ледь не у зраді звинувачували), затягнув їх, а тоді наша далекобійна артилерія їх просто розстріляла. І потім вони ще тиждень збирали “іхтамнєтов” і “заблудшихся”. Такі люди повинні очолювати нас нині”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини