На фасаді Ратуші у Львові розмістили банер із зображенням Богородиці (фото)

Нині ікона зберігається в музеї «Івана Георгія Пінзеля» на площі Митній.

На фасаді міської Ратуші у Львові розмістили банер із зображенням ікони Богородиці Одигітрії. Сьогодні, 7 квітня, християни східного обряду відзначають одне із найбільших церковних свят – Благовіщення Пресвятої Богородиці, – пише Твоє місто.

Як повідомляє пресслужба ЛМР, урочисте вшанування Львівського образу Пресвятої Богородиці відбулось у травні 2011 року. Із того часу оригінальна ікона зберігалася у каплиці Палацу Потоцьких, де перед іконою проводили богослужіння священики УГКЦ. Нині ікона зберігається в музеї «Івана Георгія Пінзеля» на площі Митній.

Ікона Львівської Богородиці є однією з найцікавіших пам’яток української церковної культури. Борис Возницький вважав часом народження ікони ХІV cт. За його твердженнями, ікона була перенесена з однієї із львівських церков до Латинської катедри через пoжежу в місті 1527 року. За часів латинського архієпископа Яна Соліковського, образ був переданий вірменам. Відтоді він зберігався у вірменському соборі до ХХ ст. Після Другої світової вiйни ікона на певний період зникла з поля зору, і у 1984 році була викуплена від приватної особи до фондів Львівської картинної галереї.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини