Курортні містечка Львівщини запустили програми постковідного відновлення

Чимало людей, які важко перенесли коронавірусну інфекцію, не можуть вдома самостійно відновити сили, позбутися ускладнень, які спровокував коронавірус чи його лікування. В одних виникли серцево-судинні, бронхо-легеневі ускладнення, в інші є проблеми з травним трактом, з підвищеним цукром тощо. І позбутися їх самотужки багатьом не вдається.

У деяких санаторіях Трускавця, Моршина і Східниці розробили спеціальні програми реабілітації і зміцнення імунної системи, в яких допомагають відновити сили, повернутися до звичного ритму життя після коронавірусу, пише Захід.нет

Першим про таку систему реабілітації ZAXID.NET розповів львів’янин Михайло Сидорович, який зараз проходить відновне лікування у Моршині. Він зателефонував до редакції і поділився своїми враженнями. За його словами, багато людей має різні ускладнення після коронавірусу, але більшість з них не знає, що існують спеціальні програми у санаторіях, які допоможуть відновитися.

«Я сам про це дізнався випадково, мені сказав знайомий лікар. Я важко переніс коронавірус, лежав у лікарні. Після того, як мене виписали додому, мав багато проблем зі здоров’ям. І дуже задоволений, що мені порадили поїхати в санаторій, бо тут лікарі враховують всі нюанси, комплексно підходять до лікування пацієнта. У санаторії є пацієнти з різних областей України, а зі Львова не зустрічав. Можливо вони, як і я, не знають про таку післяковідну реабілітацію», – ­ каже Михайло Сидорович.

Заступник керівника управління туризму та курортів Львівської ОДА Тарас Лозинський повідомив ZAXID.NET, що станом на 27 березня на Львівщині 19 санаторіїв допомагають людям відновити сили, здоров’я після коронавірусу: 13 санаторіїв у Трускавці, п’ять – у Моршині і один – у Східниці.

Програма реабілітації передбачає спеціальний 14-денний курс оздоровлення, куди в ходить використання мінеральної лікувальної води «Нафтуся», новітні методики реабілітації, діагностики, дієтичне харчування тощо. Для кожного програма відновлення підбирається індивідуально, з урахуванням віку, супутніх захворювань, важкості перебігу коронавірусної інфекції тощо. І тривалість такого лікування також різна. Одні зможуть відновити сили за 14 днів, іншим, щоб прийти до норми, потрібно значно більше часу.

ZAXID.NET зателефонував в один із санаторіїв Моршина і поцікавився, скільки коштують такі путівки. Їхня вартість, як нам пояснили, залежить від палати, яку людина обере. Є стандартні палати, вони дешевші, а є палати класу «люкс», вони дорожчі. Один день перебування у санаторії з триразовим харчуваням коштує від 600 до 1400 грн.

У вартість путівки також входить вживання мінеральної води, ванни, обстеження (ЕКГ серця, УЗД органів черевної порожнини, фіброгастродуоденоскопія тощо), фізпроцедури, масаж живота, лабораторні обстеження (загальний аналіз крові, сечі тощо), консультації вузьких спеціалістів.

Аби потрапити у санаторій, за словами Тараса Лозинського, не обов’язково мати скерування лікаря. Безпосередньо в санаторіях є лікарі, які проводять діагностику і визначають, якою має бути специфіка і тривалість реабілітації. Також необхідно мати негативний тест на коронавірус, тест за потреби можна зробити і на місці у відповідних закладах.

Кожен, хто потребує постковідного відновлення може сам обрати санаторій, в якому хотів би оздоровитися. Повний список таких санаторіїв шукайте за посиланням (Трускавець, Моршин і Східниця).

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини