Тисячі вірян УПЦ МП попри карантин вийшли на хресну ходу у низці міст України

Відомо про масові акції в Запоріжжі, Харкові, Черкасах та Кременчуці.

Попри посилений карантин через погіршення ситуації з Covid-19, у Харкові, Запоріжжі, Черкасах та Кременчуці пройшла масштабна хресна хода, яку організувала Українська православною церква Московського патріархату (УПЦ МП). За даними Нацполіції, тільки у Харкові на «хресну ходу» вийшли близько трьох тисяч людей. Про це повідомляє «24 канал».

Хресну ходу приурочили до першої неділі Великого посту, свята Торжества православ’я. У Харкові вона розпочалася об 11:30 після закінчення Божественної літургії. Віряни пройшлися від Свято-Благовіщенського кафедрального собору до Свято-Покровського чоловічого монастиря.

На цьому заході, зокрема, у ролі кореспондента засвітився харків’янин Євген Івашко, який раніше набив собі на обличчі тату в пам’ять про покійного мера Геннадія Кернеса. Цікаво, що станом на 21 березня на Харківщині підтвердили 94960 випадків коронавірусу. Від ускладнень хвороби померли 1803 людини. Вдалося одужати 81001 пацієнту.

У Запоріжжі учасники «хресної ходи» пройшли 3,5 км. Кількість присутніх на заході склала близько 2 тис. осіб. Священики тримали в руках хоругви, а люди – плакати. Очолював ходу митрополит УПЦ МП в Запоріжжі Лука. Для проведення заходу у місті перекрили частини центральних доріг, пише сайт «Духовний фронт».

Як повідомляє видання «Прочерк», кілька тисяч вірян РПЦВУ пройшли 21 березня «хресною ходою» територією Соборного парку Черкас.

Після молебню за православне священноначалля та всіх православних людей, який відслужив ахієпископ РПЦвУ в Черкасах Феодосій (Снігірьов), у співслужінні єпископа УПЦ МП у Золотоноші Іоанна та духовенства єпархії, віряни обійшли пам’ятні знаки на території Соборного скверу.

У Кременчуці Полтавської області теж пройшла хресна хода, яку очолив митрополит РПЦвУ в Кременчузі Миколай.

Процесія опівдні рушила від Свято-Троїцького храму до площі Перемоги для чого перекрили рух транспорту. Весь шлях ходи супроводжувала патрульна поліція. Люди йшли з іконами та свічками у руках, а попереду колони священнослужителі несли церковні хоругви та хрести, інформує «Кременцуцька газета».

Як інформував ZAXID.NET, 21 березня Міністерство охорони здоров’я України оновило перелік областей за зонами карантину. У «червону» зону потрапила Київська область. Відтак, у «червоній» зоні карантину перебувають Київ, Київська область, Житомирська область, Закарпатська область, Івано-Франківська область, Одеська область, Чернівецька область.

Харківська область наразі перебуває у трійці лідерів за кількістю інфікування Covid-19. Більший показник зафіксували тільки в Києві та на Одещині.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини