Стефанчук навів аргументи за скасування переведення годинників в Україні

Законопроєкт про скасування переведення годинників в Україні має на меті турботу про здоров’я громадян.

Як сказав в ефірі телеканалу “Україна 24” перший віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук, біологічні ритми людини зазнають великої шкоди через перехід на літній та зимовий час, – пише obozrevatel.

“У 2017 році троє американських вчених отримали Нобелівську премію за те, що вони довели шкідливість на молекулярний вплив цих питань, пов’язаних зі зміною біологічних ритмів”, – зазначив він.

Також, за словами Стефанчука, автори ініціативи звернулися до всіх медичних університетів, Національної академії наук, Національної академії медичних наук – від усіх отримали однозначний висновок, що сезонне переведення часу негативно позначається на людському здоров’ї.

“Є ще один міф, про який говорять, що нібито сезонне переведення часу сприяє економії. Але у 2018 році ЄС ухвалив рішення про те, що починаючи з цього року вони теж відмовляються від сезонного переведення годинників. Єдине – залишають за країнами право визначитися, на якому часі вони будуть – на літньому чи на зимовому”, – підкреслив парламентар.

Він додав, що корисність чи економічність не доведено: ніхто ніколи не проводив жодних досліджень про те, що переведення годинників якось сприяє економії, про яку постійно говорять.

“Виходячи з цього всього, ми вирішили цим законом насамперед визначити правові засади часу і встановити на всій території України, включно з тимчасово окупованими територіями, єдиний час. І друге, що важливо, для нас у пріоритеті є життя і здоров’я людини, адже економічна доцільність не доведена, але шкода очевидна”, – пояснив Стефанчук.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини