Працівників посольства України в Польщі затримали за спробу вивезти валюту, золото і цигapки

Міністерство закордонних справ України відкликало двох співробітників українського посольства в Польщі, яких підозрюють в корупції.

Про це в понеділок, 1 березня, повідомив очільник МЗС Дмитро Кулеба у фейсбуці, – пише “Новинарня“.

“Учора двох співробітників посольства України в Польщі спіймали на гарячому – їх затримали на кордоні під час спроби вивезти на службовому авто з України в Польщу велику кількість валюти, золота та контрабандних цигарок. Випадок для МЗС кричущий“, – написав Кулеба.

Він заявив, що обох співробітників негайно відкликали із довгострокового закордонного відрядження і їхня робота в посольстві закінчилася. У найближчі години усі формальності з цього питання будуть завершені.

“Проти обох співробітників починаємо дисциплінарне розслідування щодо виявлених фактів. Розслідування буде ретельне і швидке. Звісно, презумпцію невинуватості ніхто не скасовував. Але за результатами розслідування я буду готовий ухвалювати будь-які рішення”, – наголосив міністр.

Він також пообіцяв, що МЗС буде повністю взаємодіяти з правоохоронними органами, від яких очікує на швидке та неупереджене розслідування і встановлення усіх обставин справи.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини