«Вурдалаки»: донька відомого українського композитора звинуватила Олега Скрипку в плагіаті (відео)

«Вурдалаки»: донька відомого українського композитора звинуватила Олега Скрипку в плагіаті (відео)
«Вурдалаки»: донька відомого українського композитора звинуватила Олега Скрипку в плагіаті. Скріншот з відео

Донька відомого українського композитора Олександра Білаша Олеся Білаш звинуватила Олега Скрипку у плагіаті.

Про це вона написала у Facebook, – повідомляє Про Львів.

Жінка висунула звинувачення Скрипці після перегляду його нового кліпу «Два кольори».

Олеся Білаш обурена тим, що Скрипка не вказав її батька Олександра Білаша як співавтора знаменитого твору.

Також донька композитора вважає, що Скрипка та його «вурдалаки» у кліпі спаплюжили український генетичний код, закладений у пісню авторами музики і тексту.

Сказати, що я вражена, не сказати нічого про мої відчуття. Крім того, що подивилася майже фільм жахів, ще й почула в ньому мелодію батька “Два кольори”. А прочитавши про новий кліп Скрипки, зрозуміла, що це він написав цей “шедевр” за мотивами геніальної поезії Дмитра Павличка. Куди ж поділося прізвище композитора Олександра Білаша? Мабуть вурдалаки з кліпу розчинили у червоно-чорних кольорах. Можливо, пан Скрипка і не знав, що музика, яку він уповні використав, належить композитору, якого ще пам’ятають в Україні та світі, (до речі цього березня минає 90 років від дня народження митця) можливо вважав, що поет Павличко написав і слова і музику….Хай розбереться. У мене ж два суттєвих питання до виконавця та всієї команди: як бути з авторським правом і про який генетичний код йдеться в тексті до кліпу? Авторське право проігноровано, що ж до генетичного коду перелитого О.Білашем та Д.Павличком у відому всьому світу пісню “Два кольори”, то там безсумнівно відчувається Україна, якщо ж говорити про витвір Скрипки, гадаю жоден народ такому коду не порадів би. Мені лячно за перспективу української музичної культури… А що ви думаєте з цього приводу?“, – написала Олеся Білаш.


До теми: «Боярський спитав: «Коли будете Крим віддавати?» – Олег Скрипка розповів, як Росія роками планувала анексію Криму

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини