Новорічний відпочинок президента в резиденції “Синьогора” обійшовся бюджету майже в 400 тис. грн – Bihus.info

Напередодні візиту президента України Володимира Зеленського в резиденцію в Івано-Франківській області всі співробітники “Синьогори” пройшли медичне обстеження.

В очікуванні приїзду глави держави у президентських апартаментах освіжили ремонт і поповнили запаси продуктів. На це було витрачено 340 тис. грн, з’ясували журналісти Bihus.info, – пише інтернет-видання “Гордон“.

30 грудня 2020 року президент України Володимир Зеленський почав свій візит до Івано-Франківська, відрекомендувавши нового очільника області, Зеленський провів новорічні свята в резиденції “Синьогора”. Про це йдеться в розслідуванні Bihus.info, опублікованому 23 лютого.

Переліт Зеленського із главою Офісу президента Андрієм Єрмаком президентським бортом Ан-148 коштував бюджету 138 тис. 600 грн. Разом із президентом у відрядження поїхало 15 співробітників автобази Державного управління справами. Їхні добові та проживання обійшлися бюджету ще у 153 тис. грн, зазначили в розслідуванні.

“Напередодні президентського візиту “Синьогора” закупилася продуктами, освіжила ремонт на території та замовила медобстеження персоналу прямісінько під приїзд Зеленського. Усе це потягнуло ще майже на 340 тис. грн. Тож, імовірно, ці видатки не ввійшли в кошторис президентського візиту”, – підкреслили журналісти.

Із продуктів для президентської резиденції купили 1 тис. кг овочів, фруктів і горіхів, які коштували понад 27 тис. грн. Випічка для президентських сніданків обійшлася у 28,4 тис. грн. Медогляд співробітників “Синьогори” коштував майже 30 тис. грн. Загалом новорічний відпочинок президента в Івано-Франківській області, за інформацією Bihus.info, обійшовся платникам податків щонайменше у 391,6 тис. грн.

За підрахунками Bihus.info, 2020-го безпосередньо на главу держави було витрачено 30,8 млн грн.

5–7 січня українці публікували в Instagram фотографії з президентом, зроблені на гірськолижному курорті Буковель в Івано-Франківській області. Судячи з опублікованих знімків, президент катався на лижах.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини