Львівщина протестує проти ув’язнення Сергія Стерненка

У вівторок, 23 лютого, львів’яни вийшли на протест, оскільки вважають несправедливим засудження до 7 років тюрми українського активіста Сергія Стерненка.

Акцію у Львові організували відразу після винесення вироку, передає Львівський портал.

Сотні львів’ян вийшли на площу Ринок, аби висловити протест проти засудження активіста Сергія Стерненка. В основному на площі Ринок зібралась молодь, проте можна було побачити й старших людей.

Учасники акції скандували «Стерненку волю!», а також тримали в руках плакати із написами: «Сьогодні – його, а завтра – нас», «Прийшла весна, не тих саджають», «Була б людина, а справа знайдеться», «Самооборона – право для всіх».

Учасники акції переконані, що справа Стерненка – сфабрикована.

«Ми всі тут зібралися, аби показати, що нам не байдуже, що ця справа їм так з рук не зійде. Вирок Стерненку дали у справі, що не стосується самооборони активіста під час третього нападу на нього. Ця справа вигадана від початку і до кінця.  Цей вирок – це вирок не просто Сергію Стерненку, це вирок кожному з нас. Ми не знаємо, хто може бути наступним на місці Сергія», – зазначила громадська активістка, співорганізаторка акції Марія Кравченко.

Також додають, що тримають цю справу на контролю та, у разі потреби, поїдуть до Києва.

«Ні справа Антонека, який незаконно дотепер утримується в СІЗО, ні справа Стерненка не будуть забуті. Ми як суспільство триматимемо ці справи на контролі. Ми не закінчимо це все Львовом. Як тільки буде потреба, ми всі дружньо, як і багато років тому, поїдемо в Київ та будемо відстоювати наші права та нашу свободу там», – каже співорганізаторка акції Анастасія Сохацька.

Зазначимо, що схожі акції проходять у 25 містах України, а також Стерненка вийдуть підтримати у Варшаві, Кракові та у іспанському місті Малага.

Як відомо, 23 лютого у Приморському суді Одеси Сергія Стерненка засудили до семи років тюрми із конфіскацією половини майна, у справі за обвинуваченням у викрадені людини. Справа стосується викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одещини Сергія Щербича. У 2015 році Стерненка заарештували за підозрою у його викрадені.

Активіст сьогодні у залі суду заявив, що обвинувальний вирок ухвалили під тиском заступника голови Офісу президент Олега Татарова, генеральної прокурорки Ірини Венедіктової та мера Одеси Геннадія Труханова, а покривав їх президент Володимир Зеленський.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини