До Львова з ексклюзивною програмою приїде Андрій Макаревич. Концерт відбудеться просто неба!

11 травня з концертом до Львова планує приїхати відомий музикант Андрій Макаревич зі своїм джазовим проєктом YO5.
Гурт виконує пісні з репертуару “Машины Времени” та сольних платівок Андрія Макаревича у джазовому стилі.

Разом з Андрієм Макаревичем виступатимуть Євген Борець (рояль), Сергій Хутас (контрабас), Давид Ткебучава (барабани) та Тимур Некрасов (духові інструменти). Вони спільно створили проект YО5 та записали однойменний альбом.

Відомо, що презентація нової програми відбулася восени 2015 року. В рамках концертного туру музиканти відвідали Швецію, Фінляндію, Німеччину, Швейцарію, Ізраїль, Грузію, Голландію і Бельгію.

Концерт відбудеться просто неба на території арт-заводу !FESTrepublic. Початок о 19:00.

Квитки можна придбати за цим посиланням – https://cutt.ly/IkMUNXW
Ціна від 400 до 2500 грн.

Організатор заходу – S!VAK. Concert agency.

Додамо, що від початку Євромайдану Макаревич виступав на його підтримку. У 2014 році він публічно не підтримав анексію Криму і російське втручання в справи України. Окремі російські громадські діячі та політики звинуватили музиканта в антиросійських переконаннях. Зокрема, Макаревич брав участь 15 березня 2014 року в Марші миру в Москві проти можливої війни України з Росією. Під час цієї акції він зустрівся із прибічниками скандального російського політолога Сергія Кургіняна, яких обурила жовто-блакитна стрічка у музиканта. Вони відреагували на цей символ лайкою: “Андрюха! Жид! Бандері продався!”. Після цього Андрій Макаревич написав у Фейсбук: “Боюся, що цей народ вже не врятувати”.

Почалося переслідування Макаревича, його концерти в Росії стали масово скасовуватися з різних причин. Деякі активісти хотіли визнати його персоною нон-грата у Росії та позбавити всіх нагород.

У серпні 2014 року Макаревич зустрівся з мешканцями звільненого Слов’янська та дав благодійний концерт у Святогірську, а в липня 2018 року брав участь у концерті на підтримку ув’язненого на той час українського режисера Олега Сенцова.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини