“90% санкцій проти Медведчука носять косметичний характер” – Ємець

90% санкцій проти нардепа Віктора Медведчука носять косметичний характер. Адже, самому Медведчуку та його компаніям не заборонено користуватися майном, на яке ввели санкції.

Таку думку висловив народний депутат VIII скликання Леонід Ємець в ефірі програми “Тиждень з Марією Гурською” на телеканалі Еспресо.TV.

“90% санкцій проти Медведчука носять косметичний характер. Якось все це аж занадто добре, щоб бути правдою. Тому, я вважаю, що введення санкцій проти Медведчука – це гра на публіку. Адже, майном, на яке ввели санкції, спокійно користується пан Медведчук та його компанії. Можна згадати про телеканал “1+1”, де досить непоганий пакет акцій має дружина Медведчука, пані Марченко. Тобто, продати санкційне майно вони не можуть, а користуватися можуть. І, насправді, ніщо не заважало владі ввести більш жорсткіші санкції проти проросійських сил в Україні. Якщо в РНБО немає сумніву з приводу тісного зв’язку Медведчука з країною – агресором, то санкції повинні бути більш безжальними і суворими”, – заявив Ємець.

Він додав, що був дуже здивований нерішучістю РНБО та і влади взагалі. Адже, якщо РНБО має достатню доказову базу зв’язку Медведчука з Росією, то такі лояльні санкції дозволяють Медведчуку та його компаніям спокійно працювати в Україні.

“Виникає багато питань та застережень до того, щоб ці санкції не залишились косметичними. Беззаперечним є той факт, що Росія здійснює диверсію на Україну через деякі ЗМІ та фракції в парламенті. Але є й те, що ми бачимо неозброєним оком. А саме дії Медведчука і проросійських сил в Україні. Тому, вважаю, що санкції потрібно посилювати. А подібними людьми, як Медведчук, повинна займатись СБУ. Невеликих труднощів складає збір доказової бази проти таких людей”, – додав Ємець.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини