Куди можна полетіти на відпочинок зі Львова влітку цього року: перелік курортів

В уряді затвердили попередній список місць, куди авіакомпаніям дозволять літати з весни 2021 року.

Відповідний наказ видала Державіаслужба, інформує “Еспресо.Захід“.

У ньому йдеться, що Державна авіаційна служба України затвердила перелік курортних місць, до яких дозволяється виконання міжнародних повітряних перевезень з/до України в літній сезон 2021 року. Поки що йдеться лише про чартерні рейси, проте чимало напрямків традиційно виконуються і на регулярній основі.

У перелік увійшли 29 країн, які громадяни України найчастіше відвідують з метою відпочинку. Значна частина з них також мала пряме авіасполучення зі Львовом і є у планах авіакомпаній на літо цього року.

Більшість перевізників, які літають зі Львова, поки не оголошують своїх планів на наступний сезон. Інші – традиційно використовують аеропорт у Львові, як елемент своєї хабової моделі. Тобто, доставляючи львівських пасажирів у інші міста, звідки вже формують рейси у туристичні центри. Такими є провідні українські перевізники МАУ та WindRose, які працюють через аеропорт “Бориспіль” у Києві. TurkishAirlines та Pegasus – через Стамбул, LOT – Варшаву, Белавіа – Мінськ, Lufthansa – Мюнхен, Austrian Airlines – Відень.

Топові європейські лоукостери, такі, як Ryanair та WizzAir, мають декілька таких аеропортів у Польщі, Німеччині та інших країнах, звідки, прилетівши зі Львова, можне пересісти на рейси в інших напрямках. Проте зараз вони також декларують намір здійснювати і прямі польоти у туристичних напрямках. Йдеться про Італію, Ізраїль, Грецію, Іспанію, Грузію та Болгарію.

І лише авіакомпанія SkyUp оголосила про свою льотну програму на літо, орієнтовану на туристичні напрямки. А саме: Грузію, Іспанію, Італію, Болгарію, Грецію, Ізраїль, Єгипет та Туреччину.

Якщо брати до уваги чартерні рейси, то останнім часом зі Львова їх виконували лише три авіакомпанії МАУ, SkyUp та AzurAir і концентруються вони наразі на Єгипті та Туреччині. Однозначно, що вони формуватимуть нову чартерну програму на літо та розширять географію польотів, залежно від наявних дозволів.

Подаємо напрямки, які входять у перелік, поданий Державіаслужбою, та які здійснювались, чи можуть полетіти зі Львова:

Єгипет: Хургада, Шарм-ель-Шейх, Таба, Луксор, Асуан, Марса Алам;

Греція: Іракліон, Родос, Корфу, Ханья, Кос, Закінтос, Араксос, Превеза;

Грузія: Батумі;

Ізраїль: Ейлат;

Італія: Ріміні, Форлі, Венеція, Палермо, Пескара, Неаполь, Брешія, Бергамо, Верона, Тревізо, Болонья, Турин;

Іспанія: Тенеріфе, Фуертевентура, Ла Пальма, Гран Канаріа, Ланзароте, Аліканте, Малага, Пальма де Мальорка, Реус, Жирона, Валенсія, Барселона, Ібіца;

ОАЕ: Фуджейра, Рас-ель-Хайма, Дубаї, Шарджа; Об’єднана Республіка Танзанія: Занзібар;

Португалія: Фуншал, Порту-Санту, Фаро;

Албанія: Тірана;

Болгарія: Варна, Бургас, Пловдив;

Хорватія: Спліт, Дубровнік, Пула, Рієка, Задар;

Кіпр: Пафос;

Туреччина: Анталія, Даламан, Ізмір, Бодрум, Ерзурум, Бурса, Аланія, Газіпаша, Кайсері;

Туніс: Туніс, Монастір, Енфіда, Джерба;

Чорногорія: Тіват, Подґоріца.

Відзначимо, що зараз, у зв’язку з коронавірусом, ситуація змінюється дуже динамічно. Відтак дозвіл з боку наших служб не завжди гарантує те, що й ці країни відкриють кордони для туристів з України.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини